dinsdag 28 november 2006

Altijd eigen software op zak

Op elke computer werken met uw favoriete programma’s? Met Open Source en open standaarden (OSS) in het onderwijs heeft u voortaan altijd uw eigen software op zak. Startpakket OSS Portable Office is een compleet office-pakket dat bedoeld is voor gebruik vanaf een USB-stick, zodat op iedere locatie met iedere computer direct met de favoriete OSS applicaties gewerkt kan worden. Portable Office is voor iedereen gratis te downloaden op de vernieuwde website www.ossinhetonderwijs.nl.

Compleet office-pakket

OSS Portable Office is een uitgebreid office-pakket met 22 handige programma’s. Het bevat programma’s voor de meest voorkomende taken: van tekstverwerken tot webdesign, DTP en fotobewerking. Ook een toegankelijke webbrowser, e-mail- en ‘instant messaging’ applicatie zijn aanwezig. Alle toepassingen zijn voorzien van handleidingen en een helder menu maakt Portable Office gemakkelijk in gebruik.

Overal werken

De gebruiker kan het Portable Office pakket zelf van de site downloaden en installeren op een USB-stick. De stick zorgt ervoor dat op iedere locatie met iedere computer direct met de favoriete OSS applicaties gewerkt kan worden. Ook als het verboden is om op een computer software te installeren. De programma’s worden namelijk niet op de computer geïnstalleerd: de software werkt direct vanaf de stick.

Ook links naar favoriete websites worden op de stick opgeslagen. Alle programma’s zijn natuurlijk Open Source, en dus vrij te kopiëren en te gebruiken. Het pakket is geschikt voor USB-sticks van 1 GB en groter.

Verbeterde website

Niet alleen het aanbieden van Portable Office is nieuw: de gehele site www.ossinhetonderwijs.nl is verbeterd. De site is gebruiksvriendelijker opgezet: de navigatiestructuur is verbeterd zodat informatie makkelijker vindbaar is. Ook is de site interactiever en meer gericht op het delen van kennis.

Nieuwkomer op de site is het project Windows software op Linux. OSS in het onderwijs heeft populaire educatieve software getest op hun toepasbaarheid op het Linux besturingssysteem. Dit gebeurt met behulp van het Open Source programma Wine, een emulatie van Windows. De eerste resultaten zijn uitgewerkt op de website.

Geen opmerkingen: