woensdag 20 december 2006

Europese dag voor de internetveiligheid

Een bericht van ICTopSchool:

Leuke concrete actuele opdrachten doen rond veilig internet? Leerlingen leren veilig om te gaan met publiceren op een profielsite? Welke afbeeldingen mag je online zetten? En hoe verschilt online communicatie van andere communicatievormen? Download de opdrachten. En tot 1/1 kunt u zich aanmelden om er nog prijzen mee te winnen ook!

U HOEFT de opdrachten niet te doen in het kader van de europese dag voor de internetveiligheid op 6 februari.

Maar aanmelden gaat eenvoudig, en het verplicht u tot niets: u kunt altijd nog afzien. Schrijf u dus gelijk in! Er zijn een aantal leuke opdrachten bedacht voor actuele vraagstukken rond veilig internet:

  • Netwerken in cyberspace (sociaal netwerken) maakt het mogelijk om met vele mensen in contact te komen, creëert groepen met dezelfde interesses, laat je deelnemen aan publieke fora, enz. Maar op welke wijze verschilt online communicatie van andere vormen van communicatie?
  • Welke informatie kan een afbeelding geven? Hoe zouden afbeeldingen in online mobiele communicatiemiddelen gebruikt moeten worden? Kan het publiceren van een afbeelding pijnlijk?
  • De websites voor sociaal netwerken zijn steeds populairder onder jonge mensen. Maar zijn de gebruikers zich altijd bewust van hoe ze veilig op het net kunnen blijven? Hoe belangrijk het is een veilig profiel te creëren? Hoe kan hun privacy online worden beschermd?
Download de complete opdrachtomschrijvingen (PDF). Vragen/opmerkingen? Hulp nodig bij het vinden van een partnerschool? Mail Marjolein Mennes.

1 opmerking:

Anoniem zei

Zeer mooi initiatief :) Hopelijk volgen anderen snel het voorbeeld.

Home