woensdag 13 december 2006

Laptop terug via internet

Laptops die voorzien zijn van Mac OS beschikken een bijzonder stukje software: Undercover. Hoe dit in de praktijk werkt is te lezen op Webwereld:

Webwereld | Laptop terug dankzij Undercover-functie
Dankzij de Undercover-software op Mac OS-laptops worden gestolen laptops makkelijk teruggevonden. De software is voorzien van een zogenaamd Undercover ID, die de gebruiker in geval van diefstal kan doorgeven aan de 'Recovery-centrale'. In de centrale wordt de laptop geregistreerd als zijnde gestolen. In het proces is het belangrijk dat de eigenaar van de laptop aangifte doet bij de politie en zijn dossiernummer doorgeeft aan het Recovery-center, op deze manier is samenwerking met de politie en de provider mogelijk.

Als de dief met de laptop internet op gaat, wordt via de Undercover-software diverse informatie naar het Recovery-center gestuurd, waaronder ip-adres van de computer en router en datum en tijd. Het Recovery-center neemt vervolgens contact op met de provider van de dief en verstrekt de nodige informatie aan deze. De Undercover-software maakt tevens snapshots van de dief, met behulp van
de ingebouwde Isight-camera en stuurt ook deze naar het Recovery-center. Daarnaast worden er ook screenshots gemaakt van de laptop zelf, waarmee het Recovery-center de acties van de dief op de laptop kunnen registreren. Met behulp van al deze informatie is het voor de politie snel mogelijk om te reageren. Op de site orbicule.com zijn er verschillende verhalen te lezen waar men op deze manier gestolen laptops getraceerd heeft.
Technorati Tags: ,

Geen opmerkingen: