dinsdag 19 december 2006

Open Source: Joomla

Als nieuwbakken medewerker op deze site zou ik u graag eens willen wijzen op Joomla, een CMS volgens het Open Source-principe: gratis, voortdurend aangevuld en met uitgebreide ondersteuning middels allerlei gebruikersgroepen.
Op mijn school draaien wij onze website in Joomla, en voor zo'n € 90 per jaar plus een niet al te grote investering in tijd heb je snel een aardige website.
Websites in Joomla bieden een groot aantal mogelijkheden: fotogalerij, chat, weblog, forum, pod- en vodcasts etc. Alles is opgebouwd uit modules en componenten, die naar believen aan- en uitgeschakeld kunnen worden, of bijvoorbeeld alleen zichtbaar gemaakt kunnen worden voor bepaalde groepen gebruikers.
Docenten ( ja, zelfs die! ) kunnen op vrij eenvoudige wijze inhoud aan de website toevoegen. Voor de layout kan gekozen worden uit een groot aantal her en der te downloaden templates, waarvan de afbeeldingen naderhand weer met een tekenprogramma aangepast kunnen worden naar eigen wensen. Als je ze vervolgens weer opslaat met de zelfde naam en in de oorspronkelijke directory is de site makkelijk in te richten volgens de op de school gebruikte stijl.
Eerst off-line experimenteren kan natuurlijk ook: een complete Joomla-installatie inclusief webserver is hier te downloaden: http://jsas.joomlasolutions.com/ . U kunt dan naar hartelust lokaal experimenteren en vervolgens de site online zetten. Een mooi klusje voor een regenachtige kerstvakantie. Joomla zelf is hier te downloaden.
Meer info of voorbeelden nodig? Neem gerust contact op.

1 opmerking:

Anoniem zei

Leuke tip, dank je!

Home