donderdag 21 december 2006

Wegwijs in e-learning in een klik

Gratis startpakket OSS Leereenheden maken
Het gebruiksvriendelijke programma eXe maakt het mogelijk zonder veel technische kennis online leermateriaal te ontwikkelen. Daarom heeft het programma Open Source en standaarden (OSS) in het onderwijs dit programma gebundeld met een Nederlandstalige handleiding en een spoedcursus online didactiek. Met een klik op de knop kunt u van start. Het pakket is gratis te downloaden op www.ossinhetonderwijs.nl.

eXe
Het Open Source programma eXe is een eenvoudige auteursomgeving die het mogelijk maakt lesjes te ontwikkelen zonder technische voorkennis. Met eXe gemaakt lesmateriaal is bruikbaar in een groot aantal leeromgevingen. Uitwisselbaar De open standaarden waarin het leermateriaal wordt opgeslagen, zorgen ervoor dat uitwisseling van leermateriaal met collega’s mogelijk wordt. Op deze manier is een organisatie minder afhankelijk van één bepaalde leverancier. Eerder dit jaar bleek uit onderzoek van het programma OSS in het onderwijs dat leraren hier steeds meer belang aan hechten. De handleiding geeft precies aan hoe u uw leermateriaal uitwisselbaar en vindbaar maakt.

Online didactiek
Online didactiek is een vak apart. Daarom bevat het pakket naast een spoedcursus online didactiek ook een Nederlandse vertaling van het E-learning guidebook. Deze introductie bespreekt een aantal modellen voor online learning.

2 opmerkingen:

Histotheek zei

Inderdaad,het programma bevat vele mogelijkheden. Kijk maar eens op http://webles.histotheek.nl voor een webles, gemaakt met eXelearning.

willy vermaelen zei

Nederlandstalige handleiding eXe vind je op http://www.exeleren.net
Weblog over eXe op http://exeleren.blogspot.com