zaterdag 9 december 2006

Winnaar bekend van WNF-Ranger Photo Award 2006

Vandaag heeft de 14-jarige Thomas Derksen uit Utrecht in het Museon in Den Haag de WNF-Ranger Photo Award 2006 in ontvangst mogen nemen. Hij ontving de Award voor zijn foto van een orang-oetan die vrij rond kan klimmen in de dierentuin van Singapore.

De WNF-Ranger Photo Award is een natuurfoto-wedstrijd voor kinderen tot en met 15 jaar en werd dit jaar voor de zesde keer georganiseerd door de WNF-Rangerclub, de jeugdclub van het Wereld Natuur Fonds, en het Museon. Van de 1.224 ingezonden foto’s waren er 40 genomineerd voor de eerste prijs: de WNF-Ranger Photo Award (een bronzen beeldje) plus een digitale camera met foto-printer. De winnende en genomineerde foto’s zijn tot en met 4 maart 2007 te zien in het Museon.

Prijzen
Naast eerste-prijswinnaar Thomas Derksen vielen ook Michiel Cabuy (14 jaar) uit Mechelen (Belgiƫ) en Yara de Jong (15 jaar) uit Weesp in de prijzen. Michael Cabuy won de tweede prijs (een dag foto-les van een echte natuurfotograaf) en Yara de Jong won de derde prijs (een dekbedovertrek met haar eigen foto erop).

De Publieksprijs is gewonnen door Jeroen Leus (12 jaar) uit Enschede met zijn foto van een luipaard. Alle genomineerde foto’s stonden gedurende een aantal weken op de internetsite van de WNF-Rangerclub. Bezoekers van de site konden zo stemmen op hun favoriete foto. De foto van Jeroen Leus kreeg 698 van de in totaal 7.924 uitgebrachte stemmen. Als winnaar van de Publieksprijs 2006 krijgt Jeroen Leus een gameboy.

Jurering
De jury bestond dit jaar uit de 13-jarige Mark Meinema (winnaar van de WNF-Ranger Photo Award 2005), Willem Kolvoort (natuurfotograaf) en Pim Veth (ambassadeur van de
WNF-Rangerclub en presentator van het TV-programma Rangers!. De jury vond de foto van Thomas Derksen de beste. Uit het juryrapport: “Je waant je diep in het tropisch regenwoud. De, heel fraai in tegenlicht en precies op een open plek, gefotografeerde orang-oetan klimt langs de liaan schuin omhoog naar de boom rechts op de foto. Wij kijken graag van links onder naar rechts boven, daarom komt deze foto ook zo sterk over. De bomen en takken rond de orang-oetan zorgen voor een harmonische achtergrond en de witte wolkjes versterken nog eens de open plek en het silhouet van de orang-oetan. Prima foto… en een prima dierentuin!”

Natuurfoto-wedstrijd
De WNF-Ranger Photo Award is een initiatief van de WNF-Rangerclub en het Museon. Meer informatie over de fotowedstrijd is te vinden op internet: www.wnf.nl/rangerclub of www.museon.nl. De WNF-Ranger Photo Award wordt mede mogelijk gemaakt door Canon.

Geen opmerkingen: