dinsdag 23 januari 2007

Kom naar de Kenniskroeg in Arnhem!

Kom naar de Kenniskroeg in Arnhem! — Ict op School

Kom naar de Kenniskroeg in Arnhem!Kom op informele wijze kennis brengen, halen en delen met collega’s uit het po en vo. Hoe kun je in het onderwijs beter tegemoet komen aan intelligenties van leerlingen? Op welke manier ben je zelf intelligent? Onderwerp van deze kenniskroeg is dus meervoudige intelligentie en ict.Kennis halen in de kroeg

Onder leiding van Tom Thobe (procesadviseur Kennisrotonde) kunt u met collega’s uit het onderwijs onder het genot van een drankje kennis delen over dit onderwerp. De volgende vragen zullen o.a. centraal staan deze middag:• Wat is meervoudige intelligentie?

Howard Gardner onderscheidt acht intelligenties (linguïstisch/verbaal; logisch/mathematisch; visueel/ruimtelijk; lichamelijk/kinesthetisch; muzikaal/ritmisch; naturalistisch; interpersoonlijk/sociaal; intrapersoonlijk/zelfkennis)

• (In hoeverre en op welke manier…) ben ik zelf intelligent?

• Hoe gaan we onderwijs vormgeven, met behulp van ict, zodat we tegemoet komen aan de intelligenties van de leerlingen?

• Hoe kunnen leerkrachten leren de verschillende intelligenties te voeden?Wanneer en waar?

Deze Kenniskroeg is op woensdag 14 februari 2007 Brasserie Haarhuis, Stationsplein 1 te Arnhem. We beginnen om 14.30 uur en ronden af rond 17.00 uur. De toegang is openbaar en gratis. U kunt alleen komen of een collega meenemen! Kijk voor deze en andere bijeenkomsten ook in onze Agenda.Aanmelden?


Stuur een mail en onder vernoeming van 'Kenniskroeg meervoudige intelligentie' en uw gegevens.

Geen opmerkingen: