zondag 14 januari 2007

Review: Parallels Desktop For Mac

Parallels voor de Mac is een virtualisatieprogramma. Je installeert dit op je Mac en daarna kun je een 'gast' als besturingssyteem toevoegen. Op Applenieuws.nl vond ik een review hierover en dat laat vrij goed zien wat het programma kan:

Bron: Applenieuws.nl

Het Amerikaanse Parallels, Inc. bracht deze week het softwarepakket “Desktop for Mac” op de markt. Met deze applicatie is het mogelijk Microsoft Windows XP, en nog een flink aantal andere Operating Systemen in een virtuele omgeving binnen OS X te draaien. Het product maakt hierbij gebruik van Intel’s virtualisatietechnologie, die is ingebouwd in Intel’s dual-core processoren. Door deze technologie worden er aanzienlijk hogere snelheden gerealiseerd dan bij emulatie, de techniek die bijvoorbeeld in Microsoft Virtual PC wordt toegepast.

In tegenstelling tot Apple’s Boot Camp beta, waarbij een herstart van de Mac nodig is om te switchen naar het andere Operating Systeem, creëert Desktop for Mac een hermetisch afgeschermde omgeving binnen OS X, een zogeheten “virtuele machine”. Binnen deze beveiligde omgeving kan dan een ander OS worden geïnstalleerd. Volgens de informatie worden alle versies van Windows ondersteund, alsmede alle Linux distributies, FreeBSD, Solaris, OS/2, eComStation en zelfs good old MS-DOS!

Lees het hele verhaal hier.

Geen opmerkingen: