dinsdag 9 januari 2007

Videos en foto's op je breedbeeld-tv

Bunnik, 9 januari 2007 – Apple lanceert vandaag Apple TV, een eenvoudig te gebruiken en leuke manier om draadloos iTunes-materiaal, waaronder films, tv-programma's, muziek, foto's en podcasts, vanaf de Mac of pc weer te geven op een breedbeeld-tv. De nieuwe interface van Apple TV en de intuïtieve Apple Remote maken het mogelijk vanuit elke hoek van de kamer snel door de hele collectie digitale media te bladeren en deze af te spelen. Apple TV is eenvoudig aan te sluiten op vrijwel alle moderne breedbeeld-tv's en zal vanaf februari verkrijgbaar zijn voor slechts 299 Euro.

"Apple TV is eigenlijk de dvd-speler van de 21ste eeuw: je sluit hem aan op je home-entertainmentsysteem, net zoals een dvd-speler, maar speelt vervolgens digitaal materiaal af dat van het internet afkomstig is, in plaats van dvd's die je bij een gewone winkel hebt gekocht", aldus Steve Jobs, CEO van Apple. "Apple TV speelt hetzelfde iTunes-materiaal af dat gebruikers op hun computer of iPod afspelen. Het is nu dan ook mogelijk om het eerste deel van een film in de woonkamer te bekijken en de rest later op een iPod."

Apple TV heeft een harde schijf van 40 GB waarop 50 uur video, 9000 nummers, 25.000 foto's of een combinatie daarvan kan worden opgeslagen, en ondersteunt high-definition 720p-uitvoer.* Apple TV is eenvoudig aan te sluiten op een breed scala aan breedbeeld-tv's en home-entertainmentsystemen en wordt standaard geleverd met een HDMI- en component-video-poort en een analoge en optische audiopoort. Dankzij de snelle draadloze AirPort 802.11**-netwerkvoorziening kan Apple TV automatisch materiaal vanaf een computer synchroniseren of materiaal rechtstreeks naar de tv streamen vanaf maximaal vijf extra computers, zonder kabels.***

Dankzij de naadloze integratie van Apple TV en iTunes kunnen gebruikers kiezen uit 4 miljoen nummers, 5.000 muziekvideo's, 100.000 podcasts en 20.000 gesproken boeken. Bovendien kunnen gebruikers naar hun eigen muziek luisteren via hun home-entertainmentsysteem en fotoalbums als diavoorstelling bekijken op hun breedbeeld-tv. Dankzij de gebruiksvriendelijke, intuïtieve interface van Apple TV kunnen gebruikers eenvoudig door hun hele digitale media-collectie bladeren en met de Apple Remote kan dat op een afstand van 9 meter.

Prijzen en verkrijgbaarheid
Apple TV, die geleverd wordt met een Apple Remote, zal in februari verkrijgbaar zijn via de online Apple Store (www.apple.com/nlstore) en bij geautoriseerde Apple resellers voor een adviesprijs van 299 Euro.

Voor Apple TV is iTunes 7 of hoger vereist op een Mac met Mac OS X versie 10.3.9 of hoger of een Windows-pc met Windows XP Home/Professional (SP2). Bovendien is een draadloos 802.11b/g/n-netwerk via AirPort of AirPort Extreme of een 10/100 Base-T Ethernet-netwerk vereist. Verbinding met internet is vereist en een breedbandverbinding wordt aanbevolen. Apple TV vereist een enhanced-definition of high-definition breedbeeld-tv. iPod-games kunnen niet worden gespeeld via Apple TV. iTunes is beschikbaar in de VS en diverse andere landen. Tv-programma's en speelfilms zijn alleen verkrijgbaar in de VS; de verkrijgbaarheid van video's varieert per land.

*Videoweergave is gebaseerd op iTunes-video's met een resolutie van 640 x 480. De muziekcapaciteit is gebaseerd op 4 minuten per nummer en 128-Kbps AAC-codering. De fotocapaciteit is gebaseerd op voor Apple TV geschikte foto's die zijn overgezet vanuit iTunes. De werkelijke capaciteit is afhankelijk van het materiaal dat wordt opgeslagen.

**Compatibel met 802.11b/g/n. Gebaseerd op een IEEE 802.11n-conceptspecificatie.

***Voor draadloos streamen van video is een 802.11g/n-netwerk vereist.

Apple Computer, Inc. gaf in de jaren '70 het startschot voor de personal-computerrevolutie met de Apple II en vond in de jaren '80 de personal computer opnieuw uit met de Macintosh. Tegenwoordig loopt Apple op innovatiegebied nog steeds voorop met zijn bekroonde desktops en notebooks, het besturingssysteem OS X, het iLife-programmapakket en de professionele programma's. Apple speelt bovendien een toonaangevende rol in de digitale-muziekrevolutie dankzij iPod, de draagbare muziekspeler, en de internetwinkel iTunes Store.

Geen opmerkingen: