woensdag 24 januari 2007

Zelf video’s maken, monteren en publiceren

Wilt u ook een keer anders werken met uw klas? Speel in op de wereld van uw leerlingen en ga aan de slag met een video podcast. In het Startpakket OSS Video podcasten kunt u lezen wat podcasts nu eigenlijk precies zijn en hoe deze gebruikt kunnen worden in het onderwijs. Vervolgens leert u hoe u uw video opneemt, monteert en publiceert. Het startpakket is voor iedereen gratis te downloaden op de website www.ossinhetonderwijs.nl.

Wat is een videopodcast?
Een video podcast is een filmpje dat via internet voor iedereen toegankelijk is; een soort televisie-uitzending op internet dus. Video podcasten is een nieuwe manier van communiceren met uw doelgroep. De term podcasting is een samentrekking van iPod, de draagbare muziekspeler van Apple, en van broadcasting.

Wat leert u met het startpakket?
Met behulp van stappenkaarten en beeldschermopnames leert u hoe u zelf een filmpje opneemt en kunt monteren met het Open Source programma Jahshaka. Vervolgens wordt uitgelegd hoe u uw video podcast monteert. Tot slot laten we zien hoe u de wereld laat weten dat uw video bestaat!

Video podcasts in het onderwijs
Steeds meer scholen experimenteren met interactief onderwijs en videopodcasts. Denk bijvoorbeeld aan het opnemen van lessen voor herhaling of onderwijs op afstand. Ook zijn er scholen die leerlingen laten experimenteren met het produceren van informatie op deze nieuwe manier. Een video kan ook gebruikt worden om de buitenwereld te laten zien wat er in de school gebeurt.

Geen opmerkingen: