donderdag 22 februari 2007

Adobe biedt gratis online videobewerking aan

In Webwereld was vandaag het bericht te lezen dat Adobe een gratis tool ter beschikking stelt om videobewerking te doen. Dit is dan wel online en werkt samen met flash. Het wordt gebruikt op de site van Photobucket.com; een gratis dienst waar je data kunt opslaan.

Bron: www.webwereld.nl

Adobe start in samenwerking met de foto- en videodienst Photobucket een dienst waarbij internetters gratis online video's en foto's kunnen bewerken. De lichtgewicht versie van de bekende Adobe videobewerkingsprogramma's Premiere Elements en Premiere Pro, moet miljoenen gebruikers in staat stellen hun geüploade video-opnamen te bewerken en daarna op een aantrekkelijker manier, te delen.

De online videosoftware betreft lichtgewicht Flash-applicaties gebouwd op Adobe Flex-techniek. Om de software te gebruiken, is alleen de gratis Adobe's Flashplayer vereist en geen verdere download nodig.

Volgens Adobe is haar Flashplayer op meer dan 700 miljoen computers wereldwijd aanwezig. De software ondersteunt alle traditionele opties voor videobewerking zoals het combineren van beelden, het maken van uitsneden, overgangseffecten, het toevoegen van muziek en het opnieuw ordenen van de scènes op een tijdlijn.

Al deze bewerkingen gaan met de muis en via 'drag en drop'. Is de bewerking klaar dan kan het resultaat eenvoudig via de Photobucket-website gepubliceerd worden. Ook is het mogelijk vanaf andere sites inclusief Blogger en MySpace, direct te verwijzen naar de informatie op de site van Photobucket.

Geen opmerkingen: