woensdag 28 februari 2007

Wereld Natuur Fonds doet recordpoging jaguar-gezicht schminken

Zondag 4 maart doet het Wereld Natuur Fonds (WNF) een recordpoging
jaguar-gezicht schminken in Ouwehands Dierenpark in Rhenen. 75 Schminkers
proberen in 4 uur tijd 1250 kindergezichten om te toveren tot jaguar-gezichten. Het streven is om het oude record uit 2005 verbeteren. Toen hebben 75 schminkers in 4 uur tijd 1023 kindergezichten veranderd in orang-oetan-gezichten. De recordpoging jaguar-gezicht schminken is tevens de start van de WNF-Rangeractie voor de jaguar.

De jeugdclub van het WNF, de WNF-Rangerclub, voert in maart, april en mei actie voor de jaguar. Het belangrijkste leefgebied van de jaguar, het Amazone-gebied in Zuid-Amerika, wordt bedreigd door houtkap en omvorming van bos in weiland. Met de WNF-Rangeractie 'SOS Jaguar' biedt de WNF-Rangerclub kinderen de mogelijkheid om mee te helpen om belangrijke delen van het regenwoud te beschermen om zo het leefgebied van de jaguar en vele andere grote en kleine dieren veilig te stellen.

Met een handig actiepakket kunnen actievoerders aan familie, vrienden en kennissen om een donatie vragen. Kinderen die geen lid zijn van de WNF-Rangerclub kunnen ook meedoen met de actie. Zij kunnen een actiepakket aanvragen via www.wnf.nl/rangerclub of telefonisch via 0900-1962 (ca. euro 0,20/min).

Voor de recordpoging verwachten we ongeveer 1250 kinderen die zich van te voren hebben opgegeven om mee te doen. Een notaris houdt toezicht op de recordpoging.

Het programma ziet er als volgt uit:
Locatie: Ouwehands Dierenpark Rhenen, Junglerestaurant, Grebbeweg 111, Rhenen

11.45-11.50 Welkom door Harm Edens, ceremoniemeester
11.50-11.55 Toelichting op recordpoging en Rangeractie door Marc van den Tweel, directeur Marketing & Communicatie WNF
11.55-12.00 Aftrap recordpoging: Marc van den Tweel en Pim Veth schminken de eerste twee kinderen (Stan Danen (7 jaar) uit Bennekom en Annetje Gleichman (7 jaar) uit Wageningen) (foto-/filmmoment)
12.00-16.00 Recordpoging jaguar-gezicht schminken
16.00-16.10 Bekendmaking aantal geschminkte jaguar-gezichten door notaris (foto-/filmmoment)
16.10-16.30 Geschminkte kinderen op de foto nabij Junglerestaurant (naast de
Theatertent) (foto-/filmmoment)

Graag vooraf aanmelden via msol@wwf.nl of arjan.de.ridder@ouwehand.nl.

Geen opmerkingen: