maandag 5 maart 2007

St. Maartenscollege vervangt boeken door MacBooks

Het stond uitgebreid te lezen op de site van MacOSX.nl. Aangezien het toch wel een belangrijke stap is van een school om alle leerlingen en docenten een MacBook te geven, hierbij de tekst zoals deze daar te lezen is. Heel informatief is ook het filmpje (Video podcast) die er bij hoort.
We kennen allemaal wel de filmpjes en foto's van Amerikaanse klaslokalen vol met laptops. Wij in Nederland komen er maar bekaaid vanaf. Of toch niet?

One More Thing kreeg een tip dat in Maastricht een ander geluid gaat klinken. Daar heeft het Sint-Maartenscollege de werkboeken en andere leermiddelen vervangen voor MacBooks. Elke nieuw ingeschreven leerling krijgt aan het begin van zijn/haar schoolcarriƫre een MacBook waar lessen mee gevolgd kunnen worden, projecten uitgevoerd en huiswerk gemaakt. Nog nooit werd een dergelijk grootschalig '1 op 1 project' in Nederland uitgevoerd met Apple computers.

One More Thing is daarom afgereisd naar het verre zuiden om verslag te doen van deze unieke gebeurtenis die de voet in de deur kan betekenen voor Apple binnen het Nederlandse onderwijs.

Geen opmerkingen: