woensdag 4 april 2007

CST-awards 2007

Op woensdag 7 maart 2007 vond de uitreiking plaats van de prestigieuze CST-Awards, een initiatief van de vereniging Computer op School en Thuis. De prijzen gaan naar lagere en secundaire scholen en naar studenten die zich onderscheiden op informaticavlak. Minister van Werk en Informatisering Peter Vanvelthoven kwam de winnaars persoonlijk bekendmaken tijdens de prijsuitreiking bij Arcelor Gent.

CST staat voor Computer op School en Thuis. De organisatie streeft ernaar om het gebruik van computers thuis, en vooral in het onderwijs, te stimuleren. Om de relatie tussen ICT en onderwijs te bevorderen, reikt de vereniging om de twee jaar prijzen uit aan scholen en personen die uitblinken op ICT-vlak. Sonja De Nollin, voorzitter van CST: “Al 19 jaar werkt CST aan een samenwerking tussen het onderwijs, de overheid en het bedrijfsleven om computers te integreren in alle lagen van het onderwijs. Op die manier willen we jonge mensen vormen om later zonder moeite een positie in het bedrijfsleven in te nemen. De Awards zijn bedoeld als een extra motivatie in die richting. We reiken ze om de twee jaar uit. We hebben ondervonden dat niet alleen de winnaars van de Award zeer trots zijn, maar ook alle genomineerden. Dat geeft ons als organisatoren moed om vol te houden.”

De uitreiking vond plaats bij Arcelor Gent. Belangrijke sponsors van de Awards waren ook Microsoft en Telenet.

In totaal waren er welgeteld 100 inzendingen voor de Awards. Door het samenwerkingsverband tussen CST, de Vlaamse Onderwijsdagen en de Nederlandse provincie Zeeland, waren er ook uit die provincie inzendingen. Een jury, bestaande uit de CST-werkgroep Awards en een tiental deskundigen uit het veld, nomineerde 25 finalisten voor vijf categorieën en bekroonde uiteindelijk één winnaar per categorie. Herman Van de Mosselaer, voorzitter van de werkgroep Awards, stelde de genomineerden voor. Federaal minister van Werk en Informatisering Peter Vanvelthoven maakte de uiteindelijke winnaars bekend.

Dit zijn de laureaten:
  • ICT-school van het jaar / basisonderwijs: De Tweemaster in Oost-Souburg (Zeeland)
  • ICT-inspirator van het jaar / basisonderwijs: Bart Neyrinck van de Vrije Basisschool Sint-Pieter in Oostkamp
  • ICT-school van het jaar / secundair onderwijs: Visitatie (broeders van Liefde) in Mariakerke
  • ICT-inspirator van het jaar / secundair onderwijs: Dirk Rommens van de Scholengemeenschap O.L.V. van Groeninge in Kortrijk
  • ICT voor bachelorstudenten: Bert Van den Abbeele, bachelor secundair onderwijs sinds 2006, Ehsal Europese Hogeschool Brussel
http://klascement.net

Geen opmerkingen: