vrijdag 27 april 2007

Studenten en leerlingen krijgen voordelig de beschikking over de nieuwste Microsoft-software

Houten, 27 April 2007 - Universteits- en HBO-studenten en scholieren in het beroeps-, voortgezet- en basisonderwijs kunnen vanaf heden zeer voordelig de nieuwste Microsoft-software aanschaffen. Microsoft maakt dit mogelijk omdat het bedrijf het belangrijk vindt dat leerlingen en studenten gemakkelijk toegang hebben tot de meest recente versies van de Microsoft-software, zodat ze hun kennis, vaardigheden en creativiteit maximaal kunnen ontwikkelen.

Voor de verdere ontwikkeling van de kenniseconomie is hoogwaardig onderwijs van groot belang, gebruik makend van moderne ICT en software. Met dit initiatief kunnen Nederlandse studenten en scholieren al tijdens hun studie leren werken met softwareprogramma’s van Microsoft die veel organisaties in Nederland en wereldwijd gebruiken. Dat is niet alleen belangrijk voor later, maar sluit ook aan op de groeiende trend dat kinderen thuis op de computer hun huiswerk moeten kunnen maken. Zo kunnen kinderen thuis met dezelfde software werken als op school.

Cees van de Par, Public Sector director van Microsoft Nederland, zegt: “We vinden het belangrijk dat studenten en scholieren zich goed voorbereiden op hun loopbaan. We willen ze daarom graag helpen om te leren werken met de softwareprogramma’s waarmee in het bedrijfsleven wordt gewerkt, zodat ze al tijdens hun school- en studietijd leren om informatie te zoeken, te verzamelen, te gebruiken, te analyseren en uit te wisselen. Voor ouders is het tevens een geruststelling dat hun kinderen software gebruiken die helpt bij zo veilig mogelijk gebruik van internet.”

Studenten en scholieren kunnen de volgende software bestellen:
* Microsoft Windows Vista Business (upgrade) € 48,75
* Microsoft Office Enterprise 2007 € 48,75

Tegelijk met deze producten zijn er nog andere Microsoft producten voor studenten en scholieren beschikbaar gekomen: Microsoft Office SharePoint Designer 2007 (de opvolger van Microsoft Office Frontpage), Microsoft Office Project Professional 2007, Microsoft Office Visio Professional 2007 en Encarta. Uiteraard zijn ook deze producten tegen lage prijzen verkrijgbaar. Voor alle producten, behalve Encarta, geldt dat een keus gemaakt kan worden uit een Nederlands- of Engelstalige versie. Encarta is alleen in het Nederlands beschikbaar.

Voorwaarde voor het gebruik van deze software is een inschrijving bij een Nederlandse universiteit, hogeschool, middelbare school of basisschool.

Studenten en scholieren kunnen online via de websites www.surfspot.nl (de webwinkel voor universiteit, hogeschool en basisschool) en www.slim.nl (de webwinkel voor beroeps – en voortgezet onderwijs) de software bestellen die ze nodig hebben voor hun studie. Na betaling wordt de bestelde software binnen 24 uur thuisbezorgd. Hiervoor is wel authenticatie nodig, om aan te tonen dat de student of leerling staat ingeschreven bij een Nederlandse onderwijsinstelling.

1 opmerking:

cbtex zei

goedkope software aanschaffen bij Surfspot kan al veel langer. We hebben hier al in februari een bericht over op onze schoolsite www.daalderschool.nl staan.