donderdag 5 april 2007

Vanaf vandaag ADE = Apple Distinguished Educator

Vanaf vandaag kan ik mijn visitekaartjes uitbreiden met de titel: ADE, oftewel Apple Distinguished Educator. Op de website van Apple staat onderstaand e.e.a. te lezen over dit programma. Mochten er nog vragen over zijn, dan hoor ik dan wel...

Apple Distinguished Educators zijn ervaren professionals werkzaam op alle onderwijsniveaus, maar er is iets wat hen onderscheidt van hun andere collega's. Het zijn tevens voortrekkers op het gebied van onderwijstechnologie, ze zijn enthousiast over Apple en meer dan bereid om studenten en collega-leerkrachten te helpen bij het ten volle benutten van de technologische toepassingsmogelijkheden in het onderwijs.

Apple Distinguished Educators vormen een gevarieerde groep met deskundigheid op allerlei gebied. Het gaat veelal om mensen die een groot aanzien binnen de eigen onderwijsgemeenschap genieten en niet zelden ook prijzen in de wacht slepen voor hun projecten en prestaties.

Het meest opvallende aan hen is echter dat ze zich zeer scherp bewust zijn van de transformerende kracht van Apple Tools wanneer deze worden geïntegreerd in de dagelijkse onderwijspraktijk. De vernieuwingsdrang zit hun in het bloed en het is dus niet zo vreemd dat zij vaak als eerste onder vakgenoten nieuwe oplossingen omarmen.

Gewend als ze zijn om het goede voorbeeld te geven, stimuleren ze maar al te graag collega-docenten om de nieuwste technologische mogelijkheden in te zetten ter bevordering van het onderwijsproces. Vaak ook verzorgen ze op congressen en evenementen presentaties over de door Apple geboden oplossingen voor het onderwijs. Ze houden praktijkworkshops en zijn actief betrokken bij allerlei technologische initiatieven: lokaal, maar ook landelijk en zelfs wereldwijd.

Doelstellingen ADE-programma

  • Erkenning en aanmoediging van leerkrachten die technologie een plaats in het onderwijs en hun leeromgeving geven om zo het onderwijs op het hoogste plan te brengen.
  • Versterking van hun professionele ontwikkeling.
  • Een gemeenschap bieden waar ervaringen, projecten en idee├źn kunnen worden uitgewisseld.
  • Informatieverstrekking over de allernieuwste technologische Apple ontwikkelingen en oplossingen.
  • Het ondersteunen van de onderlinge 'Apple gemeenschapszin' en de betrokkenheid bij Apple door rechtstreeks contact met onze eigen Apple mensen in 'het veld' en in onze winkels.

5 opmerkingen:

Marieke zei

Gefeliciteerd Harry!

Kaj Rietberg zei

Hoe ben je dat geworden dan?

Fons van den Berg zei

Ik begrijp dat je de 'spullen' binnen hebt. Bij deze dan maar officieel gefeliciteerd ... collega.
Laten we nu de (Nederlandse onderwijs)wereld er maar van gaan gaan overtuigen dat Macs een plek verdienen in de school en in het onderwijs.

Harry zei

Kaj, mail me even, dan stuur ik je retour de details.

Hans zei

Gefeliciteerd!
Ik maak er intussen graag nog eens gebruik van om http://apple.klascement.net in de verf te zetten. We tonen dat ook Apple veel toepassingen heeft voor onderwijs.