dinsdag 1 mei 2007

NIEUW! KennisWiki.nl

Beste edu/ict-blogger,

Misschien hebben jullie de nieuwe verzamelplaats van ICT-kennis voor het onderwijs al gespot...zo niet dan wijs ik jullie graag op www.kenniswiki.nl.
Op deze plaats wil Ict op school en in het bijzonder de Kennisrotonde alle gevonden kennis etaleren en overzichtelijk op een rij zetten voor scholen. Omdat wij niet zonder experts kunnen en ook altijd zoeken naar praktijkvoorbeelden, hebben we gekozen voor een wiki. Dit maakt het mogelijk om kennis te halen en te brengen.

Op KennisWiki.nl staan nu al wiki-artikelen over diverse onderwerpen. Zo is er informatie over het digitale schoolbord, klassenmanagement, een digitaal portfolio, mobiel leren, educatieve games, Google Earth, Web 2.0, Wiki’s, Webkwesties en Videoconferencing. Maar dit is slechts het begin! Er is nog veel meer kennis beschikbaar binnen de Kennisrotonde maar ook bij u. Wij hopen dan ook dat u blogt over deze KennisWiki en de wiki-artikelen aanvult met uw eigen kennis.

De opbouw van de artikelen hebben een overwegend gelijke indeling (afhankelijk van de inhoud). In een wiki-artikel vindt u algemene en onafhankelijke informatie over een onderwerp, maar ook schoolvoorbeelden en links naar andere kennisbronnen. Zo leest u in het artikel over mobiel leren met welke middelen u mobiel leren mogelijk kunt maken, maar ook welke scholen op dit moment leren met een PDA en welke voordelen dit heeft in de lespraktijk.
Mocht u vragen hebben of op een grotere schaal dan artikelen aanvullen kennis willen brengen dan kunt u contact met me opnemen, m.vanosch AT kenict.org

Met vriendelijke groet,
Marieke van Osch
Procesadviseur Kennisrotonde

Geen opmerkingen: