woensdag 6 juni 2007

Verslagpagina Internationaliseren met ict online

Op de website van de Uitwisseldag Internationaliseren met ict is een uitgebreid en interessant verslag te lezen over alles wat er die dag is gedaan. Compleet met filmpjes, video, tekst.

"Deze dag was bedoeld om kennisdeling over het thema Internationaliseren met ict te ondersteunen. De gekozen locatie was de inspirerende en futuristische ruimte van Media Plaza te Utrecht. Door afwisselend gebruik te maken van korte plenaire sessies met inspirerende sprekers en discussies in speciale 'Break out' rooms was deze dag dynamisch en verfrissend.

Het gebruik van ict maakte het geheel innovatief en inspirerend. Wikimedia werd gebruikt om de vragen, opmerkingen, idee├źn en wensen van deelnemers te documenteren en biedt ruimte om te reageren op elkaar. Gedurende de dag was een buitenlands expertpanel actief om in de Wiki omgeving feedback te geven op de (in het Engels vertaalde) vragen en opmerkingen. Dit expertpanel was daarnaast aanwezig via een webconferencingomgeving. Doormiddel van de Smartboards die in elke Break out room hingen, konden de deelnemers de interactie aangaan met experts uit Bangladesh, Zweden, Libanon, Canada en de Verenigde staten. De discussie, het werken in Wiki en de interactie in en met Breeze werd begeleid door facilitators(dagbegeleiders). Voor elke werkgroep was een facilitator aangesteld. Tijdens de Uitwisseldag waren er drie plenaire momenten waar verschillende sprekers reflecteerden op het thema van de dag 'internationaliseren met ict in het onderwijs'."

Videoverslag Cheryl Morgan & Harry Dubois
A flat world...

Geen opmerkingen: