vrijdag 20 juli 2007

Cursussen Games maken en games Ontwerpen

Najaar 2007 organiseert de Mediafabriek van Kunstgebouw wederom diverse cursussen met betrekking tot games! De succesvolle cursus Games maken concentreert zich op de basiskennis die nodig is voor het maken van games. In de cursus Games ontwerpen staat de conceptontwikkeling van games centraal. De cursus Games ontwerpen is als aparte cursus te volgen, maar is ook geschikt als vervolg en verdieping op de cursus Games maken.

Er is per cursus maar plaats voor 12 deelnemers, dus schrijf snel in!

Cursus Games maken
Van 11 september tot 16 oktober 2007 voorziet de cursus Games maken in de basiskennis die nodig is voor het maken van games. Dus: animatietechnieken, audio-ontwerp en gamedesign. Verder komen de volgende vragen aan bod: Welke gamegenres bestaan er? Wat is er mogelijk met games binnen het onderwijs? Hoe kun je games gebruiken om mensen iets te leren?

Games maken bestaat uit 6 bijeenkomsten van 3 uur en behandelt de volgende onderwerpen:

Les 1 - Introductie in gamemaken

We beginnen met een introductie van de belangrijkste termen en we oefenen met de tutorial.

Les 2 - Productieproces games

Wat zijn de basiselementen van games?

Les 3 - Ontwerpprincipes voor ‘goede’ games

We maken een begin met ons eigen gameontwerp.

Les 4 - Basis van sprite ontwerp

Uitleg over animatietechnieken en het eigen ontwerp.

Les 5 - Introductie in audio en midi

Meer aandacht voor het eigen ontwerp en een inleiding in scripting (programmeren).

Les 6 - Presentatie eigen gemaakte games

Meer over scripten en een overzicht van andere mogelijkheden, webgames (flash, director) en professioneel games maken (3D blender).

De cursus is vooral interessant voor (CKV)docenten uit het voortgezet onderwijs en centra voor de kunsten. Andere geïnteresseerden zijn uiteraard ook welkom.

Cursus Games maken

Wekelijks op dinsdag van 11 september t/m 16 oktober 2007

Tijd 19:15 – 22:15 uur

Centrale Bibliotheek Den Haag

Spui 68

Den Haag

Kosten: € 315,- per deelnemer, maximaal 12 deelnemers

Cursus Games ontwerpen

Vanaf dinsdagavond 30 oktober tot 4 december, organiseert de Mediafabriek van Kunstgebouw in de Centrale Bibliotheek van Den Haag iedere week de cursus Games ontwerpen. Anouk Helder (docent aan de faculteit Kunst, Media en Technologie aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht) geeft de cursus.

Een goede game staat of valt met twee begrippen, the Feel (het gevoel, de sfeer) en the Flow (de rode draad en het ritme) van de game. Om ervoor te zorgen dat de speler in de juiste stemming komt en blijft, is het belangrijk dat de maker tijdens het ontwikkelen van een game anticipeert op wat de gebruiker met die game gaat doen. Om de flow te behouden, moeten alle mogelijke stappen die een speler kan doen in de game van tevoren uitgestippeld zijn. Voor de juiste feel onderzoekt de ontwikkelaar welke ervaringen en emoties nodig zijn en uit welke elementen die bestaan.

In 6 lessen onderzoeken en oefenen we hoe je tot een eigenzinnig concept voor een game komt, waarbij we ons focussen op de feel en de flow in een interactieve scène. Bovendien testen we dit concept aan de hand van een interactiemoment.

Les 1 – Moodboard

Hoe doe je inspiratie op, waar vind je die en hoe verwerk je het gevonden materiaal tot een prikkelend overzicht? Het resultaat van deze les is een moodboard.

Les 2 – Thema

Analyse van de bruikbare elementen uit het onderzoek, leidend tot een thema, een uitgangspunt en een aantal vertaalslagen.

Les 3 – Storyboard

Hoe plan je een verhaal en/of een ervaring?

Les 4 – Flowchart

Hoe plan je interactiemomenten in, hoe positioneer je de gebruiker ten opzichte van de content en hoe anticipeer je als maker op de mogelijke stappen die jouw gebruiker neemt?

Les 5 – Productie

Hoe vertaal je het concept naar een product? Welke technieken zijn nodig?

Les 6 – Presentatie en Evaluatie

Cursus Games ontwerpen

Wekelijks op dinsdag van 30 oktober t/m 4 december 2007

Tijd 19:30 – 22:30 uur

Centrale Bibliotheek Den Haag

Spui 68

Den Haag

Kosten: € 315,- per deelnemer, maximaal 12 deelnemers

Heeft u interesse?

U kunt zich aanmelden via het inschrijfformulier op www.kunstgebouw.nl.

Voor meer informatie of vragen kunt u mailen naar info@mediafabriek.org of bellen naar 015 2154515.

Wilt u op de hoogte blijven van ons cursusaanbod dan kunt u terecht op www.mediafabriek.org. Via de site kunt u zich ook aanmelden voor de Mediafabriek nieuwsbrief. Deze verschijnt vier keer per jaar en bevat alle informatie over de educatieve projecten en het scholingsaanbod van de Mediafabriek.

1 opmerking:

Kim zei

Zit echt te twijfelen om een cursus te gaan volgen. Toch wil ik het binnenkort gaan doen.