maandag 9 juli 2007

Speciale voorlichtingsfolder Kinderconsument

Vanaf heden is op de politiebureaus van Nederland een speciale voorlichtingsfolder beschikbaar over jeugd en internet-/mobieltjesmisbruik. De folder (een oplage van 50.000 exemplaren) is gemaakt door stichting De Kinderconsument in samenwerking met de politie.

Het initiatief komt voort uit de landelijke belangstelling vanuit politie en justitie voor het thema kinderen/jongeren en internet/mobieltjes. Deze belangstelling kreeg eerder vorm in voorlichtingstrajecten vanuit de Stichting Politie Vorming Centrum SPVC en Kinderconsument en de expertgroep Digikids, eveneens van de politie. Nu is er voor bezoekers van politiebureaus een aparte voorlichtingsfolder gemaakt.

De folder gaat in op aspecten van jeugd en internet-/mobieltjesmisbruik en geeft preventieve tips over o.a. privacy via internet, filmpjes via mobieltjes en beelden op profielsites. Ook biedt de folder handvatten om eventueel strafbaar gedrag te melden bij politie , desnoods in de vorm van aangifte. In de folder zit een handig uitneembaar kaartje, dat men in de portemonnee e.d. kan doen. Op dit kaartje staan verwijstips voor hulp en andere informatie.

Organisaties die de folder verder willen verspreiden kunnen contact opnemen via: stichting@kinderconsument.nl o.v.v. Politiepublieksfolder.

Via www.kinderconsument.nl is de pdf versie van de folder reeds te bekijken, te printen en te downloaden.

Geen opmerkingen: