zondag 16 september 2007

Schoolbieb.nl

Opstel schrijven? Profielwerkstuk maken? Uw leerlingen vinden alle informatie die hiervoor nodig is op Schoolbieb.nl.

Het VMBO gedeelte is sinds 31 maart 2006 operationeel. Voor alle vakken zijn er onderwerpen te vinden. Elk onderwerp heeft een tekst met korte informatie. Bij het onderwerp zijn bronnen te vinden die gebruikt kunnen worden: links, boeken, artikelen en filmpjes. Op Schoolbieb.nl staan handige tips over het zoeken van informatie. Daarnaast is er van alles te vinden over sectoren en beroepen.

Voor HAVO en VWO is voor de meeste vakken een begin gemaakt, maar nog niet voor alle vakken of onderdelen. Daarom is er nog niet bij alle vakken informatie te vinden. Elke week werken 3 redactieteams aan de inhoud voor HAVO/VWO: elke week komt er dus weer nieuwe informatie bij.

Schoolbieb.nl bevat ook secties voor het basisonderwijs, het MBO, Volwassenen Educatie, docenten en mediathecarissen. Er is ook een koppeling met de landelijke vragendienst aladin: http://aladin.bibliotheek.nl. Handig extraatje: Schoolbieb.nl bevat drie ingebouwde woordenboeken: Nederlands, Nederlands-Engels en Engels-Nederlands. Schoolbieb.nl is een initiatief van bibliotheek.nl en een samenwerking van mediathecarissen.

Geen opmerkingen: