dinsdag 30 oktober 2007

Apple verkoopt in eerste weekend twee miljoen exemplaren van Mac OS X Leopard

"Bunnik, 30 oktober 2007 – Apple maakt vandaag bekend dat het bedrijf sinds de introductie van Mac OS X Leopard afgelopen vrijdag meer dan twee miljoen exemplaren heeft verkocht (of bezorgd, ingeval van een onderhoudsovereenkomst).

Daarmee is het aantal exemplaren dat tijdens het eerste weekend van Mac OS X Tiger is verkocht, ruimschoots overtroffen. Tiger was hiervoor de succesvolste OS-release uit de geschiedenis van Apple. De verkoopcijfers zijn gebaseerd op het aantal exemplaren dat is verkocht via de eigen winkels van Apple, erkende Apple resellers en de online Apple Store, de exemplaren die onder een onderhoudscontract vallen en de exemplaren die bij een nieuwe Mac zijn geleverd.

Leopard is de zesde release van Mac OS X en bevat meer dan 300 nieuwe functies. 'De eerste verkoopcijfers wijzen erop dat Leopard een grote hit gaat worden', aldus Steve Jobs, CEO van Apple. 'De nieuwe functies van Leopard krijgen goede recensies en zullen meer mensen dan ooit over de streep trekken om over te stappen naar een Mac.'

Nieuw in Leopard zijn onder andere Time Machine, waarmee je moeiteloos een back-up maakt van alle bestanden op een Mac*, een nieuw ontworpen Finder, waarmee je snel en eenvoudig bestanden op meerdere Macs kunt bekijken en delen, Quick Look, een nieuwe manier om de inhoud van bestanden"

Geen opmerkingen: