vrijdag 26 oktober 2007

Een jubileum!HET ICT-Café bestaat inmiddels 5 jaar! Eind september 2002 is dit particuliere initiatief van Harry Dubois ontstaan vanuit een behoefte om zijn kennis te delen en een community op het gebied van ICT in het onderwijs te starten. Het was van meet af aan een succes. Harry verdiepte zich in het maken van een php-nuke site en vond bij www.opweb.nl een plek om zijn community op te zetten. De community werd in een korte tijd groot en Harry begon in de onderwijswereld een begrip te worden. Er waren op een gegeven moment meer dan 2500 leden.

Omdat het ondanks de hulp van zijn redactieteam toch wat te druk en te groot werd voor hem, ging hij in 2005 op zoek naar een andere manier om de site vorm te geven, zodanig dat hij het werk naast al zijn drukke werkzaamheden kon blijven doen. Hij gaf de site een ander jasje en een andere uitingsvorm via Websitebaker, maar toen bleek al snel dat het zo sterke communitykarakter van de site gemist werd. De beslissing was snel genomen: in 2006 kwam HET ICT-Café sterk terug in de vorm van een weblog bij Blogger. Mensen konden weer volop reageren en meedenken en -schrijven. Inmiddels zijn er een aantal vaste schrijvers en wordt er nog steeds geregeld gereageerd op de berichten op de site. De domeinnaam werd wel anders: www.hetictcafe.nl. Een logische, heldere en herkenbare naam.

En Harry zelf? Hij is enthousiast door blijven gaan met het informeren van zijn lezers over allerlei zaken rond ICT in het onderwijs, waarbij nu een grotere nadruk wordt gelegd op de promotie en informatie over alles rond "de Mac" in het onderwijs.

Aan dit eerste lustrum is nog geen aandacht gegeven, maar ik vond het tijd worden om deze gedreven, vriendelijke en kundige man en persoonlijke vriend eens goed in het zonnetje te zetten en hem te feliciteren met het 5-jarig bestaan van ZIJN ICT-Café.

Harry, van harte gefeliciteerd met deze bijzondere mijlpaal, natuurlijk ook namens mijn mederedactieleden en je lezers.

3 opmerkingen:

Edwin Mijnsbergen zei

Van harte!

Een mooie prestatie!

Kaj zei

Gefeliciteerd met het jubileum!!

Florina zei

Dag Jubilaris,
Een felicitatie waard(ig)!