maandag 5 november 2007

Kennisrotonde Kennisnet gestopt (of niet?)

Ik wist het nog niet, maar je kunt op de site van de Kennisrotonde geen nieuwe projecten meer vinden; per 1 november is het een gewone portal geworden. Vroeg me eigenlijk af of dat al bij de start van het project bekend was, of dat Kennisnet 'de stekker eruit' heeft getrokken. Wat vinden mijn lezers hiervan??

Bron: www.ictopschool.net

2 opmerkingen:

Harry zei

Het blijkt dat het project Kennisrotonde zowiezo 3 jaar was, dus is er geen sprake van dat Kennisnet 'de stekker eruit getrokken heeft'...

Marieke zei

Hoi Harry,

Ja ik ben ook gewoon een van je trouwe lezers. Bij de start van de Kennisrotonde was al bekend dat het een tijdelijk project zou zijn. Tuurlijk hopen wij als medewerkers altijd dat ons leuke werk kan blijven bestaan, zeker als blijkt dat het zo succesvol is als de Kennisrotonde is gebleken.

Positief is dat de werkwijze van de Kennisrotonde gehandhaafd blijft binnen gehele stichting Kennisnet. Daar zijn we nu achter de schermen ontzettend druk mee. Ook positief is dat we als Kennisrotonde nu kunnen pronken met de opgeleverde kennis, dat geeft een mooi beeld van wat we hebben gedaan de afgelopen jaren.

Toch zijn er ook nog onzekerheden. Zo weten we nog niet of er volgend jaar weer budget is voor kennisontwikkeling, zoals het geld dat de afgelopen jaren vanuit de Kennisrotonde naar de scholen is gegaan om de projecten te doen. Of dat lukt hangt ook af van de financiering vanuit OCW en de andere plannen die er liggen.

De Kennisrotonde als project (en naam) gaat dus verdwijnen, maar we hopen het goede werk voort te zetten!

Graag lees ik met je mee hoe mensen het vinden dat de Kennisrotonde stopt en ik persoonlijk ben ook benieuwd of er behoefte is aan een "projectenpot vanuit Kennisnet" en wat zoal de idee├źn voor invulling daarvan dan zijn.

PS we hebben nu op de portal www.kennisrotonde.nl en screencasts staan. Zo krijg je een indruk wat we de afgelopen jaren hebben gedaan!