woensdag 5 december 2007

De eerste Teleblik Werkstukwedstrijd

Moet jij je profiel- of sector werkstuk nog maken? Doe dan mee met de Teleblik Werkstukwedstrijd en haal niet alleen hoog cijfer voor je werkstuk, maar win ook nog eens kaarten voor een van de grote festivals, zoals Lowlands en Pinkpop, of een van de andere mooie prijzen. Met Teleblik, dé online beeldbank voor scholieren, maak je het mooiste multimediale werkstuk ooit. En het is nog makkelijk ook. Ga naar www.teleblik.nl/werkstuk, check de voorwaarden en ga aan de slag!

Teleblik (www.teleblik.nl) is een website waarmee je duizenden uren televisiemateriaal uit de archieven van o.a. de publieke omroepen kunt bekijken. Het materiaal bestaat uit uitzendingen en fragmenten van Polygoon Journaals, Klokhuis, Andere tijden, Bio Bits, Nieuw Economisch Peil, Pauw en Witteman, De leugen regeert, NOS Journaals en nog veel meer andere programma’s. De fragmenten zijn speciaal voor het onderwijs uitgekozen en voorzien van handige informatie over het onderwerp en links naar andere interssante fragmenten. En heb je maar een klein fragment nodig uit een programma? Geen probleem. Met de Teleblik ‘snijmachine’ maak je video’s op maat en plaats je die waar jij dat wilt.

Maak van je werkstuk dus meer dan een saaie lap tekst en verwerk Teleblik-filmpjes in je eigen multimediale website, powerpoint-presentatie of Word-document. Op de Teleblik-site staan handige tips waarmee je in een mum van tijd een mooi werkstuk maakt. Vergeet niet je werkstuk vóór 21 maart 2008 in te sturen.

Controleer bij je docent of jouw school een Teleblik-account heeft en vraag om de inloggegevens. Is je school nog niet aangesloten bij Teleblik? Stuur dan je docent naar snel www.teleblik.nl!

Teleblik is een initiatief van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid, stichting Kennisnet Ict op school en Teleac/NOT.

Geen opmerkingen: