zondag 16 december 2007

December feestmaand op Kennisnet.nl

Sinds 3 december pakt Kennisnet flink uit met een decemberspecial en is december.kennisnet.nl online. Sinterklaas, Kerst, Oud & Nieuw, het nieuwe jaar en de kerstvakantie staan hierin centraal. Leerlingen raken niet uitgekeken op de site, alles op het gebied van de feestdagen is er te vinden. Van interactieve games en een quiz tot leuke filmpjes en weetjes. Leerlingen kunnen zich nu al aanmelden voor een e-mailupdate, zodat ze direct op de hoogte zijn van nieuwe content. Dit jaar blijven we binnen!

Wie zorgt er voor de cavia?
Op december.kennisnet.nl raken kids en leraren niet uitgekeken. Je kunt er digitale kerstkaarten versturen naar klasgenootjes, vriendjes en vriendinnetjes en de leraar! Er kan worden meegedaan aan De Grote Nieuwsquiz 2007, een fotowedstrijd en tot op de seconde nauwkeurig worden afgeteld tot de verschillende feestdagen of een dag naar keuze.

En wie geeft eigenlijk de planten water of zorgt voor de cavia in de klas als het vakantie is?
Met de unieke online taakverdeler krijgt iedereen een beurt. Ook kun je als klas je goede voornemen doorgeven op de site. Kennisnet helpt de klas er vervolgens aan herinneren om er voor te zorgen dat zij ook in 2008 weer iets in hun schoen krijgen.

Oma’s oliebollen
Verder zijn op december.kennisnet.nl handige tips te vinden en wordt antwoord gegeven op vragen die je altijd al wilde weten. Waar woont de kerstman eigenlijk? Of wat houdt Driekoningen nou precies in? Met oma’s oliebollenrecept kan iedereen in de familie het loef worden afgestoken. Het Brandweer Vuurwerkspel zorgt ook voor het nodige spektakel. Wie dan nóg niet weet wat te doen in december klikt snel door naar de anti-verveeltips of de vele uit-tips.

E-mailupdate
Niet alles wordt in één keer door Kennisnet aangeboden op de site. In de maand december komen er steeds meer leuke items bij. Om er zeker van te zijn dat december echt de leukste maand ooit wordt kan de bezoeker zich aanmelden voor de e-mailupdate en bericht krijgen zodra er weer nieuwe items online staan. Kennisnet werkt voor de special intensief samen met Anno, Kidsweek en Willem Wever en er verschijnen banners op Nationale Kidstv.

Geen opmerkingen: