zondag 27 januari 2008

Digitale boeken lenen bij de bibliotheekAanschaf van een ebook-reader wordt interessanter doordat de digitale boeken straks ook via de bibliotheek te lenen zijn. NBD/Biblion heeft dit bekend gemaakt. NBD/Biblion is een organisatie die de bibliotheken hun boeken en andere producten en diensten levert.

In het voorjaar van 2008 komt NBD/Biblion met een portal waar de bibliotheekleden thuis de e-boeken en luisterboeken kunnen downloaden. In eerste instantie zullen de abonnees van slechts vier of vijf bibliotheken gebruik kunnen maken van deze mogelijkheid. Welke bibliotheken dat zijn is nog niet bekend. In de zomer komt de dienst beschikbaar voor alle bibliotheekleden.
Het gaat in eerste instantie om enkele honderden e-boeken en evenveel luisterboeken. Jaarlijks moeten daar minimaal enkele honderden titels bijkomen. Niet alleen voor volwassenen, maar ook voor kinderen en jongeren.

Per bibliotheek mag er maar een beperkt aantal exemplaren van een digitaal boek uitgeleend worden. De bibliotheek schaft namelijk licenties aan, en mag niet gelijktijdig meer boeken uitlenen dan er licenties zijn. De boeken zijn niet alleen op een speciale ebook-reader te lezen, maar ook via een desktop-computer, laptop of handheld.

Bron: De Digitale Revolutie

Geen opmerkingen: