dinsdag 15 januari 2008

Onderwijsvernieuwing met ICT op 4 en 5 maart in Jaarbeurs Utrecht

Op 4 en 5 maart vindt Onderwijs & ICT plaats in de Jaarbeurs Utrecht. Dit groots opgezette vakevenement biedt een podium aan ruim tachtig exposanten en belangenorganisaties die de nieuwste mogelijkheden en ontwikkelingen tonen op het gebied van onderwijsvernieuwing met ICT. Er is een beursvloer en een ruim aanbod van seminars. Bovendien kunnen bezoekers vooraf intekenen op deelname aan een van de managementcongressen die beide dagen worden gehouden.

De huidige generatie leerlingen en studenten is opgegroeid met internet en nieuwe media en verwacht dat het onderwijs deze ontwikkelingen volgt. Ook de overheid stelt meer dan ooit eisen aan bestuur en management met betrekking tot het doorvoeren van verbeteringen en vernieuwingen op dit terrein.
Het aanbod van ICT-producten en -diensten is echter zeer divers en het is niet eenvoudig om een goed overzicht te krijgen van alle nieuwe mogelijkheden; Onderwijs & ICT biedt dat overzicht.

Gratis toegang
Ruim tachtig exposanten en belangenorganisaties vertellen de bezoekers alles over nieuwe ontwikkelingen, variërend van administratieve systemen tot educatieve software en van leermiddelen tot innovatieve ICT-oplossingen en –diensten voor alle typen van onderwijs.
Onderwijs & ICT is vooral interessant voor CvB-leden, schoolmanagers, schoolbestuursleden, ICT-coördinatoren en ICT-portefeuillehouders uit PO, VO, MBO, HBO en WO. Ook coördinatoren of docenten die betrokken zijn bij onderwijsvernieuwing met ICT-middelen zijn van harte welkom. Op het Digitaal Kennisplein kunnen bezoekers kennismaken met de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van leermiddelen en ICT. Toonaangevende uitgevers demonstreren nieuwe leermiddelen en educatieve software. De vakbeurs is gratis toegankelijk na voorintekening op www.onderwijs-en-ict.org.

Managementcongressen
Op beide dagen vindt er in de ochtend (vanaf 10.30 uur) een congres plaats. De Onderwijs & ICT Managementcongressen hebben innovatieve ontwikkelingen en toekomstige trends in ICT voor het onderwijs als onderwerp. Het congres op dinsdag 4 maart is overwegend gericht op deelnemers uit VO, BVE, HBO en WO. De plenaire opening wordt verzorgd door Theo Osse, business consultant LogicaCMG.
De tweede dag, woensdag 5 maart, richt zich meer op PO- en VO-deelnemers. Trendwatcher Rob Creemers is dan keynote-spreker. De toegang is gratis na voorregistratie op www.onderwijs-en-ict.org. Op deze website is tevens informatie te vinden over het programma en de sprekers.

COS Awards
Tijdens de tweede dag van Onderwijs & ICT worden de COS Awards uitgereikt. Dit zijn prijzen die aan scholen worden uitgereikt die op een innovatieve en constructieve wijze ICT inzetten. Hoofdsponsors zijn the ACTIVboard people en KlasseTV. Zij zijn, evenals alle overige sponsors, exposant op Onderwijs & ICT. De uitreiking is alleen toegankelijk voor genodigden. Meer informatie over de wedstrijd is te vinden op www.cos-online.nl/awards.

Initiatiefnemers
Onderwijs & ICT is een initiatief van VNU Exhibitions Europe. De managementcongressen worden georganiseerd door COS, onafhankelijk vaktijdschrift voor eigentijds onderwijs en ICT, in opdracht van VNU Exhibitions Europe. De COS Awards zijn een initiatief van het vaktijdschrift COS.

Geen opmerkingen: