zaterdag 26 januari 2008

Strijd ‘Manager van het Jaar 2008’ brandt los!


Het worden spannende tijden voor leerlingen in het voortgezet onderwijs en MBO. Maandag 21 januari 2008 is de landelijke Bizzkidz Management Competitie gestart. Ruim 5.500 leerlingen van 250 scholen en instellingen in Nederland en België beginnen dan de strijd om de titel ‘Manager van het Jaar 2008’.

Bizzkidz Management Competitie
De Bizzkidz Management Competitie wordt geheel via het internet gespeeld. In vier voorrondes en twee halve finalerondes vormen leerlingen het managementteam van hun eigen fictieve onderneming. Zij beslissen over marketing, logistiek, personeel en financiën. In het leren managen van het bedrijf worden de leerlingen niet alleen geconfronteerd met allerlei onverwachte gebeurtenissen in de markt, maar ook met de gevolgen van elkaars beslissingen!

Finale
De spannende finaledag op zaterdag 19 april 2008 vindt plaats bij Hogeschool INHOLLAND Amsterdam/Diemen. Daar strijden dan de 20 beste teams om prachtige prijzen en worden de winnende leerlingen gehuldigd als ‘Manager van het Jaar 2008’.

De Bizzkidz Management Competitie wordt georganiseerd door BitPress Educatie, NijghVersluys, Hogeschool INHOLLAND en http://www.wateenaccountantdoet.nl/ van NIVRA en NOvAA. Hiermee spelen deze partijen in op de toepassing van serious gaming en het bevorderen van ondernemerschap in het onderwijs.

Geen opmerkingen: