dinsdag 19 februari 2008

iPod Shuffle nu 45 euro

Apple kondigt vandaag aan dat het de prijs van iPod shuffle, 's werelds draagbaarste muziekspeler, heeft verlaagd tot slechts Euro 45. Bovendien kondigt het bedrijf een nieuw 2-GB model aan voor slechts Euro 65. iPod shuffle is slechts 8,2 kubieke centimeter groot, weegt nog geen 15 gram en heeft een aluminium behuizing met een geïntegreerde clip. Deze populaire muziekspeler is verkrijgbaar in vijf kleuren: zilver, blauw, groen, paars en (PRODUCT) RED special edition.

"Met een prijs van slechts Euro 45 is iPod shuffle de meest betaalbare iPod ooit", aldus Greg Joswiak, vice president Worldwide iPod Product Marketing van Apple. "En dankzij het nieuwe 2-GB model kunnen muziekliefhebbers op de ongelooflijk kleine iPod shuffle nu nog meer nummers zetten."

De iPod is met meer dan 140 miljoen verkochte exemplaren 's werelds populairste serie digitale-muziekspelers. De iPod-serie bestaat uit iPod shuffle, 's werelds draagbaarste muziekspeler, iPod classic, waarop tot 40.000 nummers* passen, de schitterende iPod nano met videoweergave en de baanbrekende iPod touch met zijn revolutionaire Multi-Touch-gebruikersinterface. Bezitters van een iPod kunnen kiezen uit een enorme hoeveelheid accessoires: meer dan 4000 producten die speciaal voor de iPod zijn gemaakt, waaronder hoesjes, fitnessaccessoires, luidsprekers en iPod-aansluitingen (de laatste zijn in meer dan 75% van alle Amerikaanse auto's te vinden).

Prijzen en verkrijgbaarheid
De nieuwe iPod shuffle van 1 GB is per direct verkrijgbaar via de Apple Store (www.apple.com/nlstore) en bij erkende Apple resellers voor een adviesprijs van Euro 45. De iPod shuffle van 2 GB is later deze maand verkrijgbaar via de Apple Store (www.apple.com/nlstore) en bij erkende Apple resellers voor een adviesprijs van Euro 65. Voor gebruik van iPod shuffle is het volgende vereist: een Mac met een USB 2.0-poort, Mac OS X versie 10.4.8 of hoger en iTunes 7.4, of een Windows-pc met een USB 2.0-poort en Windows Vista of Windows XP Home of Professional (Service Pack 2) of hoger en iTunes 7.4 of hoger.

* De muziekcapaciteit is gebaseerd op vier minuten per nummer en 128-Kbps AAC-codering.

Geen opmerkingen: