dinsdag 12 februari 2008

Nominaties COS Awards 2008 bekend!

Op woensdagmiddag 5 maart worden de COS Awards 2008 uitgereikt. Er is een Award voor een basisschool waarvan de jury vindt dat deze digitale schoolborden zeer innovatief en creatief inzet. De tweede Award is bestemd voor een school in het voortgezet onderwijs waar effectief en inspirerend met een elektronische leeromgeving wordt gewerkt. Zowel de eerste als de tweede en derde prijswinnaars winnen prachtige prijzen, die door sponsors beschikbaar zijn gesteld. De prijsuitreiking vindt plaats in Jaarbeurs Utrecht, tijdens de beurs Onderwijs & ICT.

Nominaties
Tot 16 januari konden scholen inzendingen inleveren. Inmiddels heeft de onafhankelijke jury
– bestaande uit de voltallige redactie van het tijdschrift COS en Stefan van Goor (directeur van KlasseTV, als vertegenwoordiger van de hoofdsponsors) – in beide categorie├źn drie scholen genomineerd. In willekeurige volgorde:

Basisonderwijs
Basisschool ’t Wikveld, Empel
CBS De Mate, Doetinchem
Basisschool ´t Geerke, Puiflijk

Voortgezet onderwijs
R.-K. Scholengemeenschap St.-Canisius, Almelo
C.S.G. Bogerman, Sneek
Blariacumcollege, Venlo-Blerick

Uitreiking
De prijsuitreiking betreft een besloten bijeenkomst, waar de genomineerde scholen welkom zijn met een delegatie. Geen enkele school gaat met lege handen naar huis: voor alle genomineerde scholen zijn er prijzen.

Achtergrondinformatie
De COS Awards zijn een initiatief van COS, onafhankelijk vaktijdschrift voor eigentijds onderwijs en ICT. De wedstrijd heeft als doel het ICT-gebruik op scholen te stimuleren. De werkwijze: goede initiatieven op dit gebied voor het voetlicht laten treden en ze belonen. De scholen die in de prijzen vallen, dienen tot voorbeeld en inspiratie voor andere scholen.

Meer info: www.cos-online.nl/awards

Geen opmerkingen: