vrijdag 8 februari 2008

Website www.schooltv.nl compleet vernieuwd
De website http://www.schooltv.nl/ is compleet vernieuwd. Het uiterlijk van de website is aangepast, waardoor deze nu frisser, dynamischer en overzichtelijker oogt. Maar belangrijker is dat de opzet van de website is veranderd. Leerkrachten en docenten vinden nu gemakkelijker informatie over de voor hun relevante Schooltv-programma’s. Bovendien is het nut van de aangeboden informatie voor hen nu duidelijker dan voorheen.

Verbeteringen gebaseerd op wensen van leerkrachten en docenten
Onderzoek leerde dat leerkrachten en docenten op http://www.schooltv.nl/ niet makkelijk konden vinden wat ze zochten. Daarnaast vonden ze de aangeboden zoekresultaten vaak te beperkt en was het niet altijd duidelijk in welk gedeelte van de site, primair onderwijs of voortgezet onderwijs, men zich bevond. Door enkele aanpassingen is het gebruiksgemak voor de sitebezoeker aanzienlijk vergroot. Zo zijn links nu altijd duidelijk herkenbaar en worden ze steeds op dezelfde manier getoond. Verder is het mogelijk om op verschillende manier te zoeken naar informatie. Niet langer alleen op alfabet, maar ook op thema of op groep. Na het kiezen van de ingang voor het primair onderwijs of het voortgezet onderwijs krijgt de sitebezoeker alleen de voor hem/haar relevante informatie aangeboden. Een directe bestelling van een handleiding en/of dvd is mogelijk in de webwinkel.

Ook Schooltv-beeldbank vernieuwd
Onlangs is ook de website www.schooltv.nl/beeldbank geheel vernieuwd. Alle circa 1700 clips worden nu aangeboden in Flash en kunnen eenvoudig gebruikt worden in de klas, in een werkstuk of op het digitale schoolbord.

1 opmerking:

Laptop huren zei

Mijn eerste reactie is dat hij er leuk uitziet, alleen wat amateuristisch, denk dat het komt door de lettertype.