maandag 17 maart 2008

Draadloos werken via nieuwe Airport Express

Apple introduceert vandaag het vernieuwde mobiele AirPort Express-basisstation op basis van 802.11n. Dit basisstation is tot vijf keer zo snel en heeft een twee keer zo groot bereik als het vorige model*. AirPort Express is 's werelds kleinste mobiele 802.11n-basisstation en kost slechts Euro 89. Gebruikers thuis kunnen met dit basisstation, dat gewoon op het stopcontact is aan te sluiten, draadloos het internet op of draadloos printen op een USB-printer. Maar ze kunnen het ook gemakkelijk meenemen op reis en er draadloos mee internetten op plaatsen waar een internetverbinding is. AirPort Express is bovendien voorzien van AirTunes, dat perfect samenwerkt met iTunes en gebruikers een eenvoudige en voordelige manier biedt om de muziek in iTunes op een pc of Mac draadloos te streamen naar elke kamer in huis.

"Apple loopt voorop met zijn serie innovatieve 802.11n-basisstations die aan vrijwel alle wensen voor draadloos netwerkgebruik tegemoetkomen", aldus Philip Schiller, senior vice president Worldwide Product Marketing van Apple. "Met keuze uit de kleine en draagbare AirPort Express, de AirPort Extreme voor werkgroepen tot 50 gebruikers en de nieuwe Time Capsule voor automatische back-ups hebben de klanten van Apple nu nog meer mogelijkheden om hun draadloze netwerk uit te breiden met 802.11n."

AirPort Express is dankzij zijn compacte vormgeving en zijn gewicht van slechts 189 gram gemakkelijk mee te nemen. Hij biedt maximaal tien Mac- of pc-gebruikers de mogelijkheid om één ADSL- of kabelbreedbandverbinding te delen. Ook is het mogelijk met meerdere gebruikers draadloos te printen op één printer die is aangesloten op de USB-poort. Het AirPort-configuratieprogramma van Apple biedt stapsgewijze instructies voor het instellen en configureren van AirPort Express. En dankzij geavanceerde beveiligingsfuncties, waaronder ondersteuning voor WiFi Protected Access (WPA/WPA2), 128-bits-WEP-versleuteling en een ingebouwde firewall, zorgt AirPort Express voor een optimale beveiliging van de gegevens op de computers in het netwerk. 802.11n is nu standaard onderdeel van alle AirPort-basisstations, alle Mac-notebooks en de iMac, Apple TV en Time Capsule.

AirPort Express is uitgerust met een ingebouwde gecombineerde digitale en analoge geluidsuitvoerpoort voor aansluiting op een stereo-installatie of een luidsprekersysteem met eigen voeding. iTunes geeft externe luidsprekers die op de AirPort Express zijn aangesloten automatisch weer in een eenvoudig venstermenu. Zodra het luidsprekersysteem in het venstermenu is geselecteerd, streamt AirTunes de iTunes-muziek vanaf de computer draadloos naar het AirPort Express-basisstation. Er kunnen meerdere AirPort Express-basisstations in huis worden opgesteld, elk aangesloten op een luidsprekersysteem met eigen voeding, zodat overal in huis van de muziek kan worden genoten. Met AirPort Express kan tevens het bereik van een bestaand draadloos AirPort Extreme-netwerk worden uitgebreid.

Prijzen en verkrijgbaarheid
AirPort Express is per direct verkrijgbaar via de Apple Online Store (www.apple.com/nlstore of www.apple.com/belgiumflstore) en bij erkende Apple resellers, voor een adviesprijs van Euro 89.

* AirPort Express is gebaseerd op een IEEE 802.11n-conceptspecificatie. De werkelijke snelheid hangt af van het bereik, de verbindingssnelheid, de omgeving, de omvang van het netwerk en andere factoren.

Geen opmerkingen: