woensdag 19 maart 2008

Studiedagen Leesonderwijs met Trijntje de Wit

Trijntje de Wit en Henk ten Cate organiseren dit voorjaar studiedagen rondom het eerste leesonderwijs en het leesprogramma Kijken en Kiezen. De studiedagen zijn bestemd voor leerkrachten IB-ers, AB-ers, logopedisten en ouders.
Tijdens de studiedagen gaat Trijntje de Wit (bekend auteur van leesmateriaal, gericht op SO / ZMLK) in op het leesonderwijs in het algemeen, pictolezen en klankgebaarkoppeling. Ook wordt er uitgebreid uitleg gegeven over het leesprogramma Kijken en Kiezen. Deelnemers gaan zelf aan de slag met het programma, dat helemaal aansluit bij het programma Lezen Moet je Doen.

Kijken en Kiezen wordt gebruikt in het ZMLK / SO, maar ook in het regulier basisonderwijs, bijvoorbeeld voor kinderen met een rugzakje.
Het begint met het aanleren van picto’s. Met behulp van klankgebaren worden de letters aangeleerd. Kinderen kunnen zelfstandig werken met het programma, dat uit hetzelfde software-huis komt als ‘Bas gaat digitaal’.

De locaties die nu al gepland zijn, zijn Ede (27 maart), Zwolle (11 april), Eindhoven (25 april), Middelburg (14 mei) en Maastricht (23 mei).

Alle informatie en data staat op www.kijkenenkiezen.nl. Daar staan ook werkbladen die men gratis mag downloaden en gebruiken.

Geen opmerkingen: