dinsdag 8 april 2008

Live verslaggeving van congres School & Computer in de Reehorst te Ede

Het is weer begonnen, het congres School & Computer in de Reehorst te Ede. Op deze nog koude dinsdagmorgen zijn alle informatiestands weer ingericht door de gedreven beheerders ervan en wordt het congres geopend door de eerste sprekers. Als redactielid van HET ICT-Cafe 'bevrouw' ik de twee statafels waarop we een klein ictcafeetje hebben ingericht. Drie kleine macs staan moedig klaar om de geinteresseerden welkom te heten in Harry's wereld. Het is nu nog rustig. Zo zal het met vlagen zijn, als de bezoekers van het congres naar de diverse sprekers gaan luisteren. En soms zullen er vlagen zijn waarbij de infomarkt druk bezocht worden. We zullen zien!

Later vandaag zal ik een nieuwe impressie schrijven over het verloop van de dag. Ik ga nu een kopje koffie pakken en eens kijken wat er in de directe omgeving van ons cafe te vinden is.

________

De welkome en lekkere lunch kwam na een redelijk rustige maar toch informatieve ochtend. Van de lezingen en workshops heeft uw kroegbaas niet zoveel meegekregen, maar de informatiemarkt kon wel bezocht worden. Leuk om te netwerken, om bekenden en (nog) onbekenden te spreken, om nieuwe dingen te zien, om banden aan te halen, kortom, de ochtend ging snel voorbij.

Deel twee van de dag is aangebroken. Als je zo rondkijkt, zie je dat verschillende stands volop bezocht worden. Digitale schoolborden en uitgevers zijn populaire bezoektrekkers. Maar er zijn ook minder bekende of kleinere standhouders die je graag vertellen over hun activiteiten. De diversiteit is groot, ondanks het relatief kleine formaat van de informatiemarkt. Je ziet dat er weer nieuw elan is gekomen, men heeft weer energie om te rond te kijken en met deze en gene te praten. Ons cafe is nog niet zo heel druk bezocht, maar we doen ons best. Er liggen foldertjes en men kan op onze macs wat rondkijken in de wondere wereld van Apple.

Geen opmerkingen: