vrijdag 16 mei 2008

MacWiki - ondersteuning voor mac-users

Op zoek naar de oplossing van een macprobleem kwam ik op deze site terecht. Leuk initiatief en dat verdiend een stukje pr!
Is opgericht in de zomer van 2007 door de gebruiker Sypie. Met als doel het makkelijk toegankelijk maken van alle informatie over de Macintosh. Op veel fora worden geregeld dezelfde vragen gesteld, vaak kan dit voorkomen worden door een duidelijk artikel. Om deze reden zijn er op de MacWiki ook How-To's te vinden. Dit zijn (korte) handreikingen om een probleem op te lossen.Na de eerste opzet die op een standaard ADSL lijn werd gehost bij Sypie thuis. Door het niet maken van backups en het draaiende houden van de server is dit heel lang goed gegaan. Tot het moment dat een harde schijf de geest gaf en de server niet meer op wilde starten. Op dit moment moest Sypie heel snel actie ondernemen. Er werd een nieuw OS geinstalleerd op een nieuwe schijf en geprobeerd alles te redden. Tot op zeker hoogte ging dit goed veel bestanden, ook anderen dan die van de MacWiki konden gered worden. De database exporteren ging ook nog maar de inhoud daarvan was een andere zaak. Er is met alle mogelijkheden geprobeerd om de database weer correct te importeren met behoud van data. De data op zich was behouden, enkel de hoofdletters, punten en comma's waren verdwenen. Inhouden van artikelen moesten dus allemaal opnieuw opgemaakt worden. Eind 2007 is bijna alles hersteld wat er gered is. Enkel een paar hele lange stukken die nog niet gedaan zijn.Er volgt een terugkoppeling van veelgestelde vragen fora. Op deze manier kunnen er veel vragen voorkomen worden. Het is een goede manier om vanuit fora te verwijzen naar Wiki's die een onderwerp helemaal uitlichten.
MacWiki:Info - MacWiki

4 opmerkingen:

J.C. zei

Leuk stukje, gister hebben we een nieuwe layout in gebruik genomen om het wikipedia gevoel een beetje weg te werken!

J.C.

Sypie zei

Ik zie nu pas dat er een bericht over MacWiki hier geplaatst is. Erg leuk dat we PR krijgen. We zijn al een poosje bezig en de laatste tijd wordt het echt sneller uitgebreider en completer ook. Een verschilletje met WikiPedia is bijvoorbeeld dan MacWiki ook How-to's bevat en die ook gaat uitbreiden. Er zijn op de diverse fora's namelijk regelmatig dezelfde vragen die voorbijkomen, dat is voor veel mensen frustrerend. Mocht iemand zin/tijd/zich geroepen voelen om mee te schrijven, je bent van harte uitgenodigd. Wees niet bang voor de Wiki-tekstopmaak, dat wordt bekeken voor je.

Tot ziens.

Harry zei

@sypie: we moeten wat support en pr genereren voor jullie. Ik zal het in mijn trainingen (zie www.ict-edu.nl) inzake apple meenemen en docenten hier op wijzen.

Sypie zei

@Harry. Nu weet ik wie je bent ;-) Ik kon eerst de link niet leggen tussen kennisnet en de gebruikersnaam op MacWiki.nl