woensdag 18 juni 2008

Adobe en SURFdiensten bereiken akkoord over site-license overeenkomst

Na een lange periode van intensieve onderhandelingen hebben SURFdiensten en haar partnerorganisaties SLBdiensten en APS IT-diensten een akkoord bereikt met Adobe Systems over een site-license overeenkomst ten behoeve van het gehele onderwijs in Nederland. Instellingen en hun medewerkers kunnen de komende drie jaar voor een vast bedrag per jaar onbeperkt gebruik maken van verschillende Adobe suites.


De overeenkomst bestaat uit een tweetal suites: Adobe® Creative Suite® Design Premium en Adobe® Creative Suite® Web Premium. De Adobe Creative Suite Design Premium is een efficiënte en creatieve toolkit voor print-, web-, interactieve en mobiele toepassingen. De huidige versie van Adobe Creative Suite Design Premium bevat onder andere Adobe InDesign®, Adobe Photoshop® Extended, Adobe Illustrator®, Adobe Flash® Professional en Adobe Dreamweaver®.


Verder is Adobe Acrobat® Professional ook toegevoegd aan de Design Premium suite. De Adobe Creative Suite Web Premium is een complete set van essentiële tools voor het ontwerpen en ontwikkelen van interactieve weboplossingen en de huidige versie bevat onder andere Adobe Dreamweaver®, Adobe Flash® Professional, Adobe Fireworks®, Adobe Contribute®, Adobe Photoshop® Extended, Adobe Illustrator® en Adobe Acrobat® Professional.


Beide suites zijn verkrijgbaar als Universal-applicaties voor zowel PowerPC als Intel-gebaseerde Macs en ondersteunen Microsoft® Windows® XP en Windows Vista™. “Geruime tijd geleden zijn wij al gestart met gesprekken rondom site-licensing mogelijkheden voor Adobe producten. Sinds de overname door Adobe van Macromedia, met wie wij al zeer positieve ervaringen hadden met deze licentievorm, is alles in een versnelling gekomen. Wij zijn ervan overtuigd dat het Nederlandse onderwijs veel baat zal hebben bij deze overeenkomst,” aldus Jan Bakker, directeur SURFdiensten.


“We zijn verheugd dat we de overeenkomst met SURFdiensten en haar partnerorganisaties vandaag kunnen aankondigen,” zegt Katrijn Faket, Education Manager bij Adobe Systems Benelux. “Samen met hen kunnen we de gehele onderwijssector voorzien van dé toonaangevende creatieve software in de markt. Bovendien beschikken instellingen en docenten binnen deze overeenkomst altijd over de meest actuele Adobe software en kunnen daarmee hun studenten optimaal voorbereiden op de praktijk. “Voor de roostermakers binnen onze instelling levert deze licentievorm veel voordeel op omdat de software nu in elk lokaal geïnstalleerd kan worden” aldus Sjouke Ykema, hoofd Frontoffice en Applicatiebeheer aan het Grafisch Lyceum te Rotterdam. “De Adobe software zal hiermee voor meer leerlingen beschikbaar komen omdat het op alle computers in de instelling zal staan. Bovendien is het kostenaspect voor een grafische school ook belangrijk. Voorheen werkten wij met stukslicenties waardoor de kosten een stuk hoger lagen”.
Geen opmerkingen: