vrijdag 20 juni 2008

COS viert 25-jarig jubileum

COS bestaat 25 jaar. In de eerste week van september ontvangen daarom alle scholen in Nederland en Vlaanderen het gratis COS-jubileumnummer. In deze speciale uitgave wordt niet alleen teruggeblikt op de voorbije 25 jaar, maar werpt de redactie tevens een blik op de toekomst. Om het geheel een extra feestelijk tintje te geven, bieden diverse leveranciers in de jubileumspecial producten aan met aanzienlijke kortingen.


Voor de uitgever, ESS Media BV in Groningen, was het 25-jarig bestaan van COS een verrassing.


Toen ESS per januari 2004 het vaktijdschrift overnam en de door de vorige uitgever gehanteerde bladnummering voortzette, prijkte op de cover ‘Jaargang 16 nummer 1’.


Een duik in de archieven leert echter dat het eerste nummer dateert van september 1983. Dit betekent dat COS in september 2008 maar liefst 25 jaar bestaat! En dat willen uitgever en redactie vieren.


Gratis jubileumnummer


In de eerste week van september krijgen alle scholen in Nederland (po en vo) en Vlaanderen (basisonderwijs en secundair onderwijs) de COS-jubileumuitgave gratis toegestuurd. COS blikt in dit nummer, samen met voormalig ministers van Onderwijs Wim Deetman en Loek Hermans, terug op de invoering van ICT in het Nederlandse onderwijs. Hoe hebben zij het beleefd? Was het succesvol?


Ook Hans Moot, verantwoordelijk voor de uitvoering van allerhande projecten waarbij scholen in het Nederlandse onderwijs werden voorzien van computers, komt in het jubileumnummer uitgebreid aan het woord.


Verleden en toekomst


Maar COS heet niet voor niets een vaktijdschrift voor eigentijds onderwijs en ICT. De redactie wil niet te lang bij het verleden stilstaan. Redacteur Erno Mijland schetst voor de lezers een toekomstbeeld van ICT-toepassingen in het onderwijs.


Kortingscouponnen voor lezers


Het COS-jubileumnummer krijgt een extra feestelijk tintje, doordat het kortingscouponnen bevat van diverse aanbieders. Uiteenlopende ICT-producten worden aangeboden met 25% korting, of een korting van 25 euro, dan wel een veelvoud daarvan.


Tot slot zal het COS-jubileumnummer voor elke school een verrassing bevatten. Houd de brievenbus de eerste week van september dus goed in de gaten!


www.cos-online.nl


Wie meer info over COS wenst, of een abonnement wil nemen, raden we van harte aan om de website www.cos-online.nl te raadplegen.Geen opmerkingen: