donderdag 12 juni 2008

Preview TeleTOP elo 7.4: Multimedia en YouTube

In de loop van augustus lanceert TeleTOP e-learning de nieuwste editie van de elektronische leeromgeving TeleTOP elo. In deze versie vindt u ondermeer een uitbreiding van de mogelijkheden rond multimedia.
Je kunt de klok er bijna op gelijk zetten: aan het begin van elk nieuwe schooljaar verschijnt er een nieuwe versie van TeleTOP elo. En elk jaar opnieuw bevat zo’n nieuwe versie weer de nodige aanpassingen, verbeteringen en nieuwe functionaliteiten. De conclusie dat TeleTOP elo zowel de ontwikkelingen in het onderwijs als in de techniek nauwgezet volgt is dan ook zeker terecht.

Multimedia
Een belangrijke toegevoegde waarde van TeleTOP elo ligt in de mogelijkheid om multimediale leermiddelen te gebruiken in de les. TeleTOP elo 7.4 maakt het toevoegen en afspelen van MP3’s, podcasts en video’s een stuk eenvoudiger. Zo is het handmatig invoeren van HTML-code bijvoorbeeld niet meer nodig. Voor het afspelen van de bestanden kiest TeleTOP elo 7.4 automatisch de juiste mediaspeler. Is deze nog niet geïnstalleerd, dan biedt de ELO aan om deze direct te downloaden.

YouTube
Ook de zoekmogelijkheden van TeleTOP elo zijn uitgebreid. Vanaf versie 7.4 kunt u rechtstreeks zoeken in YouTube. Dit gaat op dezelfde manier zoals u nu bijvoorbeeld in Edurep kunt zoeken. Een nieuwe wereld aan multimediaal lesmateriaal opent zich. De gevonden filmpjes zijn rechtsreeks binnen de elektronische leeromgeving te bekijken, te selecteren en te gebruiken.
Met de genoemde vernieuwingen maakt u uw onderwijs snel en eenvoudig nog leuker en attractiever. Maar vanzelfsprekend kent TeleTOP elo 7.4 nog meer nieuwe features. Het karakter van de leeromgeving blijft echter gelijk: alle mogelijkheden zijn én blijven volledig ingesteld op de actuele praktijk van het Nederlandse onderwijs. Lees binnenkort meer over de nieuwste versie van TeleTOP elo!

Geen opmerkingen: