maandag 6 oktober 2008

Programma ICT Beheer en Techniek Congres bekend

Onder de vlag van School & Computer vindt op 4 november 2008 het ICT Beheer en Techniek Congres plaats. De onderwerpen van de subsessies zijn inmiddels bekend en ook worden er vier interessante contentsessies aangeboden.

In het NBC in Nieuwegein geeft Wilfred Rubens de aftrap voor een informatief congres. Het ICT Beheer en Techniek Congres laat ontwikkelingen, producten en diensten zien, die belangrijk zijn voor élke onderwijsinstelling in het po, vo én mbo! Denk aan beveiliging van data, personen en gebouwen. Maar ook aan afrekensystemen, netwerken, dataopslag, printfaciliteiten, roostersoftware, absentie-registratie, digitale schoolborden, opleidingen, hardware, outsourcing, servers en netwerken. Kortom, het ICT Beheer en Techniek Congres is relevant voor iedereen die beslissingen moet nemen ten aanzien van ICT-investeringen. Leden van schoolbesturen, schoolleiders, facilitair managers en (bovenschoolse) ICT’ers en systeembeheerders zijn van harte welkom!

Contentsessies
Tijdens ICT Beheer en Techniek verzorgt een aantal organisaties die hiertoe speciaal zijn uitgenodigd, inhoudelijke sessies over ICT-gerelateerde ontwikkelingen die van belang zijn voor het Nederlandse onderwijs. Het ELD bijvoorbeeld, verzorgt een contentsessie over het Elektronisch Leerdossier, dat is ontwikkeld ten behoeve van een doorlopende leerlijn in de gehele onderwijsketen. De sessie van IKOconsult gaat in op hoe scholen meer uit hun digitale schoolinformatiesysteem kunnen halen. Kennisnet vertelt het gebruik van repositories en het delen van digitaal leermateriaal via Edurep. Nederland Open in Verbinding (NoiV) geeft een contentsessie over OS/OSS-overheidsbeleid in het onderwijs.

Product-/dienstsessies en beursvloer
Behalve aan een contentsessie, kunnen deelnemers aan verschillende andere subsessies deelnemen. Het betreft sessies waarbij organisaties en bedrijven (producenten, distributeurs) een nadere toelichting geven op een of meer van hun producten of diensten. Hoe werkt het en hoe is het toepasbaar in de school? Op de beursvloer kunnen deelnemers napraten met sessieleiders en de stands van alle deelnemende bedrijven en organisaties bezoeken.

Informatie en inschrijven
Meer informatie over het ICT Beheer en Techniek Congres is te vinden op www.school-computer.nl. Op de site is de volledige lijst met exposanten gepubliceerd. Ook zijn de inhouden van alle sessies er te lezen.
Aanmelden voor het ICT Beheer en Techniek Congres verloopt via de elektronische inschrijfmodule op www.school-computer.nl. Het is ook mogelijk om een inschrijfformulier van de site te downloaden.
De kosten voor deelname aan het ICT Beheer en Techniek Congres bedragen € 225,- (incl. BTW) per. Bij meerdere deelnemers gelden er (groeps)kortingen.

Geen opmerkingen: