zaterdag 8 november 2008

Prijzenpakketten COS Awards 2009 bekend

Op 14 mei worden in science center NEMO te Amsterdam de COS Awards 2009 uitgereikt. In aanmerking komen scholen uit het primair en voortgezet onderwijs uit Nederland én Vlaanderen die een lesidee insturen voor gebruik met een digitaal schoolbord. Diverse sponsors hebben fraaie prijzen beschikbaar gesteld. Scholen kunnen zelfs een digitaal schoolbord winnen!

‘Best practices’ zijn vaak het beste middel om andere scholen te stimuleren en te inspireren om ICT optimaal in te zetten bij hun onderwijs. Ook in 2009 komt er daarom weer een COS Awards-wedstrijd.

Meedoen
Scholen die willen meedingen naar een COS Award, dienen een kant-en-klare les aan te leveren, voor gebruik op een digitaal schoolbord. De digiles dient vóór de voorjaarsvakantie (14-02-2009) ingestuurd te worden. Op welke wijze scholen dit kunnen doen en wat de eisen zijn, staat gepubliceerd op www.cos-awards.nl

Prijsuitreiking
Een onafhankelijke jury beoordeelt de inzendingen en selecteert per schooltype drie genomineerden. Zij worden uitgenodigd voor de prijsuitreiking op donderdag 14 mei in Amsterdam.

Prijzenpakketten
De COS Awards worden mede mogelijk gemaakt door de volgende sponsors: HoDeCom, Interwrite Learning, KlasseTV, Legamaster, SMART (VSV Nederland), The ACTIVboard people en Topicus BV. Zij stellen fraaie prijzen ter beschikking. De verdeling van de prijzenpakketten is als volgt.

Primair onderwijs

Eerste prijs
een Legamaster e-Board Interactive;
een ACTIVslate.

Tweede prijs
een Interwrite Pad (incl. Interwrite Workspace-
software);
een Interwrite Cricket-startersset (vijf feedback-
kastjes, tas, zender en software);
een speciale trainingssessie voor het gebruik
van Interwrite Pad en Interwrite Cricket-systeem;
een ACTIVwand.

Derde prijs
1 jaar gratis gebruik van ParnasSys;
een ACTIVwand;
een implementatieworkshop KlasseTV.

Voortgezet onderwijs

Eerste prijs
een SMART Board 680-i;
een ACTIVslate.

Tweede prijs
een mimio Interactive;
een mimio Wireless Module;
een mimio Capture Kit;
een ACTIVwand.

Derde prijs
een ACTIVwand;
een implementatieworkshop KlasseTV.

Beide eerste prijswinnaars ontvangen tevens een fraaie plaquette. Alle genomineerde scholen die nog geen COS-abonnee zijn, ontvangen een gratis COS-abonnement voor de rest van 2009 + voor heel 2010.

COS
De COS Awards 2009 worden georganiseerd door COS, onafhankelijk tijdschrift voor eigentijds onderwijs en ICT (www.cos-online.nl). Meer informatie over de COS Awards 2009 – o.a.: samenstelling van de jury en uitgebreidere specificaties van de prijzenpakketten – is te vinden op: www.cos-awards.nl

COS Awards

Geen opmerkingen: