donderdag 11 december 2008

Goed Voorbeeld Doet Volgen dus...

Van 13-21 oktober 2007 brachten 16 Nederlandse docenten een studiebezoek aan Alberta, Canada met als doel samen te werken en leren met Canadese collega’s. Ook in 2009 zal er een reis georganiseerd worden naar Canada.

Op de site van ICT&E is te lezen waarom er weer een reis naar Canada is gepland: "Waarom opnieuw een project en studiereis digiborden naar Canada?
De digiborden komen met honderden tegelijk de scholen binnen; een fantastisch hulpmiddel om het leren te verrijken en activerende didactiek vorm te geven.
Kernvraag voor ICT&E is dan: “Wat hebben docenten en leerkrachten nodig om dat mooie digibord meer te laten zijn dan een duur projectiescherm. Hoe leer ik als docent alle mogelijkheden in mijn les te benutten”?
ICT&E biedt, i.s.m. de Hogeschool Utrecht (
Michel van Ast) aan 20 docenten de kans op een uitdagende wijze ervaringsexpert in uw school te worden. Een coach in het gebruik van digiborden."

Er zijn al genoeg inschrijvingen binnen; de reis kan doorgaan, maar u kunt zich nog opgeven!

1 opmerking:

hans pollen zei

'leren' en 'doceren' worden hier klassiek door elkaar gehaald. indien leerlingen de smartboards tot hun handeling instrumentarium mogen rekenen, wordt het 'klassieke onderwijs model in een nieuw elektronisch jasje' doorbroken.