zondag 18 januari 2009

Trendwatcher opent Didactiek en ICT Congres 2009

In De Reehorst in Ede vindt op 20 april voor de zevende maal het School & Computer Didactiek en ICT Congres plaats. Het wordt een bijzondere editie, met als keynote-spreker de bekende trendwatcher Adjiedj Bakas. Verder zijn er dit jaar extra veel contentsessies met onderwerpen die relevant zijn voor elke school, zoals: digitaal pesten, gamen in de klas, mediawijsheid, samen leren en e-books.

Het Didactiek en ICT Congres richt zich, als vanouds, op de daadwerkelijke integratie van ICT in de dagelijkse lespraktijk. Het congres is dan ook niet alleen bedoeld voor ICT-coördinatoren, maar is zeker ook interessant voor ‘gewone’ leraren uit PO, VO en MBO.
Participanten
Er prijkt dit jaar een aantal nieuwe namen op de lijst met participanten en ook de grote educatieve uitgeverijen zijn aanwezig! De participanten bieden een interessant aanbod aan workshops waarin zij laten zien hoe hun producten of diensten in de les kunnen worden toegepast. Het gaat bijvoorbeeld om het arrangeren van digitaal leermateriaal, het maken van een interactieve les en software voor digiborden. Daarnaast zijn alle participanten met een stand vertegenwoordigd op de informatiemarkt.

Contentsessies
De organisator van congres, ESS, nodigt jaarlijks deskundigen uit die een onafhankelijke presentatie kunnen geven over een belangwekkend onderwerp. Dit keer is het aanbod groter dan ooit: congres-deelnemers hebben keuze uit acht contentsessies. De onderwerpen variëren van samen leren tot een open leermiddelenbank en van serious gaming tot het elektronisch leerdossier.

Adjiedj Bakas
Iedere congresdeelnemer woont de plenaire opening bij, met een keynote-speech door trendwatcher Adjiedj Bakas. Hij neemt de deelnemers met een knipoog mee langs de belangrijkste trends en knoopt daar voor het onderwijs relevante conclusies aan vast.

Win een iPod Touch
Onder de deelnemers die aanwezig zijn bij de plenaire opening van het Didactiek en ICT Congres worden enkele iPods verloot. Per 75 deelnemers is er één iPod Touch 16 GB beschikbaar.

Inschrijven
Aanmelden voor deelname kan eenvoudig via de website www.school-computer.nl. Op deze site staat ook het complete overzicht van participanten en workshops.
De kosten voor deelname bedragen voor personen die verbonden zijn aan een erkende onderwijsinstelling € 225,- (incl. BTW). Indien meerdere personen van eenzelfde school deelnemen, gelden er aantrekkelijke kortingen.
Scholen die geabonneerd zijn op COS, onafhankelijk vaktijdschrift voor eigentijds onderwijs en ICT, ontvangen voor één deelnemer € 25,- korting. Informatie over abonnementen: www.cos-online.nl.

Geen opmerkingen: