woensdag 11 februari 2009

Google synchroniseert contacten met ActiveSync

Ook Google gebruikt nu ActiveSync voor de mail en kalender!

Google synchroniseert contacten met ActiveSync | Webwereld: "Google gebruikt Microsoft's Exchange ActiveSync protocol om Gmail-contacten en de Google Calendar te synchroniseren op smartphones.

Google Sync voor het synchroniseren van Gmail en Google kalender was al beschikbaar op de Blackberry en Andoid G1 en is het nu ook voor op de iPhone en apparaten met Windows Mobile, meldt Google.

De software synchroniseert automatisch met de servers van Google. Dit gebeurt op de achtergrond, waardoor alle andere functies van de telefoon beschikbaar blijven. De dienst werkt twee kanten op. Wijzigingen die op een vaste computer worden gemaakt, zijn ook direct te zien op de smartphone. Daadwerkelijke push e-mail is nog niet mogelijk met deze versie.
ActiveSync

Google Sync is gebaseerd op Microsoft Exchange ActiveSync protocol, waar Google een licentie van heeft gekocht. Palm, Sony Ericsson en Nokia hebben het protocol al eerder geïmplementeerd.

Ook Apple nam eerder het protocol in licentie voor de iPhone, om naast Apple's eigen MobileMe-syncdienst ook meer zakelijke gebruikers te lokken, die veelal werken met Exchange."

Geen opmerkingen: