zaterdag 16 mei 2009

Online Teleblik-game Movietrader op spectaculaire wijze afgesloten

2009-05-15_1445 Hilversum – Na een spannende battle bij Beeld en Geluid op donderdag 14 mei is de online game van Teleblik, Movietrader, op spectaculaire wijze afgesloten. Rapper Yes-R maakte de winnaars bekend. Er was een mini laptop voor de beste gamer en een smartboard voor de meest behulpzame leraar te winnen. De beste klas mag bovendien een eigen – professionele – filmproductie maken.

Na de uitreiking van de prijzen gaf Yes-R een spetterend optreden voor de leerlingen. De leerlingen van de basisschool de Uilenspiegel hadden wel een heel speciale avond: bij uitzondering mochten zij een nachtje blijven slapen in het gebouw van Beeld en Geluid. Speciaal voor de kinderen zong Yes-R ook nog een slaapliedje.

De leerlingen van basisschool de Uilenspiegel uit Boekel, het Stedelijk College Eindhoven en het Nova College uit Haarlem waren uitgenodigd voor de battle. De kinderen kwamen er na de start van de game achter dat de maker van Movietrader zijn eigen spel had gesaboteerd (dit maakte onderdeel uit van het script van de game). De maker, Philip Molder, was van plan het hele archief van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid willen te vernietigen. De leerlingen van de drie scholen bestreden Philip Molder fanatiek. Uiteindelijk hebben de leerlingen het Teleblik-archief ‘gered’ uit zijn handen.

Movietrader is een spel dat gebruik maakt van filmpjes. In die filmpjes zoeken en verzamelen leerlingen verborgen stempels die ze onderling konden ruilen en toevoegen aan hun virtuele spaarkaart. Het spel is gebaseerd op de enorme videodatabase van Teleblik.

Teleblik (www.teleblik.nl) is een website voor het onderwijs waarmee je duizenden uren televisiemateriaal uit de archieven van o.a. de publieke omroepen kunt bekijken. Het materiaal bestaat uit uitzendingen en fragmenten van Polygoon Journaals, Klokhuis, Andere tijden, Bio Bits, Nieuw Economisch Peil, Pauw en Witteman, De leugen regeert, NOS Journaals en nog veel meer andere programma’s.

Teleblik is een initiatief van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid, Teleac/NOT en Stichting Kennisnet Ict op school. Scholen kunnen gratis gebruik maken van Teleblik.
www.movietrader.nl
www.teleblik.nl

Geen opmerkingen: