vrijdag 26 juni 2009

Backup met Crashplan

Het maken van backups blijft voor docenten soms een lastige taak. Misschien dat Crashplan een oplossing is, zeker als je meerdere computers thuis gebruikt. Mooie van de toepassing dat je bestanden kunt backuppen naar zowel mac als windows computers (vice versa). Hier vind je een demo: http://www5.crashplan.com/consumer/features-tour.html.

Let op: Crashplan online backup is niet gratis, maar wel het backuppen naar je eigen computers.

3 opmerkingen:

CrashPlan.nl zei

Ter informatie: CrashPlan is uitsluitend gratis voor persoonlijk gebruik.

Gebruik binnen een (klein) bedrijf of non-profit organisatie is niet toegestaan, zelfs al worden er alleen backups naar eigen computers gemaakt.

En als er geld bij komt kijken (al is het maar voor iemand die de installatie uitvoert) is gratis gebruik ook niet toegestaan. Zie http://www.crashplan.com/consumer/personal.html

Paul zei

Toch wel een aardige trend als ik de verhalen om me heen hoor. Vandaar dat ik ook op zoek ben gegaan naar een aantal Nederlandse aanbieders. In eerste instantie vielen de prijzen waarvoor online backup worden aangeboden mij ietwat tegen, deze zijn bij sommige aanbieders nogal hoog.

Om die reden ben ik dan op zoek gegaan naar een goedkope, doch betrouwbare aanbieder. Zo ben ik inmiddels gestuit of Jamby International, http://www.jamby.com.
Ben dan nu ook een trial aan het uitproberen, welke mij uitstekend bevalt.

Voor diegenen die er niet aan moeten denken om belangrijke bestanden kwijt te raken, maar niet te veel willen betalen zou ik bovenstaande club dan ook aanbevelen!

Anoniem zei

@Paul. Dank je voor de informatie. Heb eergisteren een accountje bij Jamby International aangeschaft. Goedkope club en de service is tot nu toe prima.