maandag 19 oktober 2009

Genealogie:'MyHeritage.nl'

MyHeritage.nl
Graag wil de redactie van HET ICT-café aandacht vragen voor de site http://www.myheritage.nl. De site heeft 30 miljoen gebruikers en is beschikbaar in 34 talen, waaronder in het Nederlands. Er zijn op dit moment zo’n 93.000 Nederlandse leden. De leeftijd van de gebruikers varieert van 8 tot 80.

Op de site kunnen familieleden contact kunnen houden, berichten naar elkaar schrijven, evenementen en nieuws delen, herinneringen krijgen voor verjaardagen en andere familiedagen en documenten, audio materiaal, video’s en foto’s delen.

De genealogische component bestaat erin dat mensen op de site de stamboom van hun familie kunnen bouwen, en bovendien hun familienaam nazoeken in een aantal online databases (oude telefoonboeken, registers, passagierslijsten van boten van migranten, deze bevatten informatie van over de hele wereld, waaronder een flink aantal Nederlandse databases). Ook zit er interessante technologie achter de site die het mogelijk maakt om erachter te komen waar jouw stamboom die van andere leden raakt, waardoor je weer meer over je familiegeschiedenis te weten kan komen en eventueel stambomen kan samenvoegen. Ook is er gezichtsdetectie technologie die het mogelijk maakt om te kijken op welke beroemdheid je lijkt en te vergelijken hoeveel je op familieleden lijkt.

De site is online en gratis, maar er kan ook een offline programma worden downgeload om stambomen mee te bouwen. Alleen voor een aantal premium functies dient betaald te worden. Meer informatie over dit programma Family Tree Builder.

Geen opmerkingen: