vrijdag 16 april 2010

Clips voor Vrijheid

Clips voor Vrijheid daagt jongeren in heel Nederland uit om hun gedachten over vrijheid vorm te geven in een persoonlijke animatieclip. De mooiste en beste clips worden 5 mei op grote schermen op verschillende Bevrijdsingsfestivals getoond. Zo krijgen jongeren de kans om hun creatieve talent én hun mening over vrijheid te tonen aan een groot publiek!

Clips voor Vrijheid is een initiatief van online animatieplatform HOLY.NL. Het doel van dit project is om jongeren te stimuleren op creatieve wijze na te denken over het belangrijke en veelzijdige thema vrijheid. De clips worden tijdens animatieworkshops gemaakt met de gebruiksvriendelijke, zelfontwikkelde online animatietool, waardoor ze naast kritisch nadenken over een belangrijk maatschappelijk thema ook ICT-vaardigheden opdoen. Kortom, mediawijsheid, creativiteit en belangrijke maatschappelijke thema's worden gebundeld binnen Clips voor Vrijheid.  Alle clips zijn blijvend te zien op www.clipsvoorvrijheid.nl.

In 2010 is HOLY.NL met Clips voor Vrijheid genomineerd voor een IPON-award in de categorie ‘Beste innovatief (software) product voor het voorgezet onderwijs.

Voor meer informatie kunt u terecht op www.clipsvoorvrijheid.nl

Geen opmerkingen: