dinsdag 13 april 2010

it’s learning en Microsoft in de wolken

image 12 april 2010 tekende it’s learning en Microsoft een overeenkomst voor het integreren van Microsoft Outlook Live, Sharepoint Online en Office Web Applications in het leerplatform it’s learning.

Dit betekent dat it’s learning de allerbeste verzameling van webgebaseerde communicatiemiddelen kan aanbieden aan haar klanten zodat ze productiviteit en samenwerking kunnen verbeteren.

Leerlingen, studenten en docenten kunnen eenvoudig en veilig bestanden delen en samenwerken met behulp van Office documenten direct in it’s learning. Enige voorwaarde om er mee te werken is een Internet verbinding op een computer of een mobiele telefoon.

De eerste beta-versie is beschikbaar in juni. Uitrol naar onze klanten wordt verwacht in het nieuwe schooljaar.

“Dit is een belangrijke mijlpaal voor it’s learning in ons streven naar een volledig open leerplatform. Wij bieden al integratie met Google. Onze samenwerking met Microsoft biedt onze klanten een keus tussen de twee technologieën, aldus Vegard Sivertsen, directeur van it’s learning Nederland.

Wat is it’s learning

it’s learning is een leerplatform dat speciaal ontwikkeld is voor het onderwijs om het leerproces te ondersteunen. it’s learning wordt gekenmerkt door de eenvoud in gebruik. Daarom kan iedereen hiermee werken, ongeacht computervaardigheden. it’s learning streeft erna om een open leerplatform te zijn waarin de beste oplossingen bij elkaar komen.

Wat is Outlook Live

Met Outlook Live hebben gebruikers dezelfde intuïtieve gebruikersbelevenis als in Outlook, of dit nu in een webbrowser met Outlook Web Access, op een lokale cliëntcomputer of op hun mobiele telefoon.

Wat is Office Web Applications

Office Web Applications is het nieuwe webgebasseerde samenwerkingstool van Microsoft. Deze tool geeft de gebruikers dezelfde belevenis als in Office 2010, maar dan in een webbrowser. Dit betekent dat de gebruiker bestanden kan lezen, bewerken en delen op elke willekeurig moment en plaats.

Meer informatie over it’s learning: www.itslearning.nl

1 opmerking:

Anoniem zei

Yes! Dit is wat waar we op hebben gewacht...