dinsdag 11 mei 2010

De Tweede Kamerverkiezingen in klare taal

Op 9 juni 2010 gaat Nederland weer naar de stembus. Maar wat gebeurt er als alle stemmen zijn geteld? In Klare Taal geeft antwoord.

Hoe zit ’t precies?

Welke rol heeft de koningin bij de verkiezingen van de Tweede Kamer? Wat doet een informateur precies, en wat is het verschil met de formateur? Hoe zit het eigenlijk met voorkeursstemmen en restzetels? In de nieuwe aflevering van In Klare Taal (InKT) worden de Tweede Kamerverkiezingen van stem tot formatie in vier minuten uitgelegd.

In Klare Taal

De initiatiefnemers van InKT hebben zich laten inspireren door de ‘In Plain English’ filmpjes van Lee LeFever. Onder andere in het onderwijs lijkt er een grote behoefte te zijn aan korte animatie-video’s waarin slechts in enkele minuten – in heldere taal en duidelijk beeld – een onderwerp wordt uitgelegd. De animaties worden gebruikt in de klas of voor training van leraren, zoals bijvoorbeeld de eerste aflevering van InKT over wiki’s in het onderwijs. Maar de animatie-video’s lenen zich ook voor een groter publiek. De tweede aflevering, ‘De Tweede Kamerverkiezingen In Klare Taal’ is daarvan een voorbeeld.

Voor meer informatie over InKT en de aflevering over de verkiezingen, surf naar www.inklaretaal.nl

Wilt u op de hoogte blijven van nieuwe afleveringen, volg InKT dan op Twitter: www.twitter.com/inklaretaal

Geen opmerkingen: